Особу у овом хороскопском знаку не испуштајте

Курир.рс
Особу у овом хороскопском знаку не испуштајте

Оне једноставно хипнотишу погледом, а њихову огромну енергију инстинктивно ћете осjетити чак и када делују потпуно незаинтерсовано и одсутно.

Шкорпија, осми знак Зодијака, кућа је Марса. Као сваки знак, подијељен је на три деканата. Први деканат припада Марсу, други Сунцу а трећи Венери. Његова природа је хладна и влажна, водена, флегматична; женски знак, ноћни, фиксни, мрачни. Припадају му грабљиве звијери и водене животиње, текуће воде и дрвеће умјерене висине, има много дјеце, развратан је, обазрив, склон бијесу, лажљив, господар опрезности, лијепог лица, дарежљив у души.

У природном хороскопу Шкорпија влада осмом кућом, која се односи на смрт, губитке, али и насљедства. Уједно, ово је друга окултна кућа. Елемент воде којем припада чини је емотивном, а Марс (владар) страсном, динамичном и спремном на акцију. Интуитивна је попут Рака и Рибе, па назире дубок смисао иза површних догађаја.

1. Изглед

Својом појавом одаје нешто од оног другог, нематеријалног, недодирљивог свијета. Шкорпије вас могу изузетно привлачити, али не класичном, помало сладуњавом појавном љепотом, попут Ваге, већ мистеријом коју неизбјежно са собом носе. Оне једноставно хипнотишу погледом, а њихову огромну енергију инстинктивно ћете осјетити чак и када делују потпуно незаинтерсовано и одсутно.

2. Карактер

Природа личности рођених у знаку Шкорпије пуна је противречности, извор је неугасиве борбе страсти и осјећања. Иако је Шкорпија детектив који њушка по туђим "скровиштима", сама има више тајни него ико други. Њена најизразитија особина је суздржаност, која особе рођене у овом знаку чини помало тајанственим. Никада не допушта да се продре у њене најинтимније и најскривеније сфере, а своје слабе тачке успјешно крије од других. Оно што јој у многим случајевима даје предност је дубока и снажна интуиција која јој омогућује да разлучи истину од лажи и да раздвоји зло и добро.

Шкорпија не вапи за масом да би се потврдила. Овај издржљиви ратник у сваки бој иде сам. На њега се савршено може примјенити изрека да "мале птице лете у јату, а велике саме", а Шкорпион је и те како велика птица. Важније јој је шта сама она мисли о себи и својим дјелима, него шта о томе мисли околина. Уколико процјени да живи међу површним људима, има снагу да се потпуно издигне и живи сама. Уколико нико не жели да је прати, сама ће кренути да открива тајну смислености живота и свијета. Може да дјелује помало одсутно, чак и онда када све региструје, због стално присутног осјећања да појавни свијет није крај.

Изузетно је тешко удубљивати се у њихов комплексан, тежак и својеглав карактер. Свијет Шкорпије интуитивно могу да наслуте само њихова водена сабраћа Ракови и Рибе, док осталима, по правилу, измичу. Шкорпије су веома присебне и хладнокрвне чак и у најризичнијим животним ситуацијама, јер се уопште не боје. У намјери да остваре неки циљ, ићи ће до крајњих, другима недоступних граница, без претераног размишљања о посљедицама. Због тога често дјелују безобзирно. Шкорпију која креће немогуће је зауставити, можете је једино пратити. Она никада не стаје на пола пута. Испод на изглед мирне и прибране појаве, крије се прави вулкан. Уколико није добро каналисана, ова силовита енергија постаје деструктивна или аутодеструктивна. Иако је мрачна, привлачи као магнет својом подземном снагом. Опсједнутост смрћу долази до изражаја у сновима. Још само Ракови имају тако морбидне снове као Шкорпије. Доза оностраности присутна је у њима и послије буђења.

Невиђеном самодисциплином владају својим понашањем. Са њима не би требало да улазите у жестоке сукобе, зато што су најнезгоднији непријатељи. Интелигентне су, веома храбре, али и осветољубиве. Дуго ће памтити увреде, а како су изузетно интуитивне, брзо ће наслутити вашу "Ахилову пету" и узвратиће када сте најслабији.

Шкорпији није много стало до спољашњег изражавања наклоности, не ласкају, а и не очекују да им ласкате, јер оне најбоље знају колико вриједе. Не дијеле савјете самоиницијативно, као Овнови, али уколико затражите њихово мишљење, онда их пажљиво саслушајте, јер ће вам безусловно рећи истину.

Уколико су Марс и Меркур лоше аспектовани, намјерно лажу само да би повредиле, понашају се као шпијуни, инстинктивно разарају све племенито и узвишено, јер су испуњене необјашњивом мржњом. Разумију чак и оно што није изговорено, храбро стављајући на располагање своју огромну снагу слабима и немоћнима, ако их за њих везује иста идеја. Изразито су амбициозне и темељне, а уколико то пожеле, могу бити непревазиђени радници. Истрајност која се граничи са фанатизмом не дозвољава им да напусте започети посао, а да га не обаве идеално. Уопштено говорећи, са њима се ни у чему није лако такмичити.

3. Љубав

Страсне и посесивне Шкорпије обично доминирају онима које воле. Веза са њима подразумева екстреме свих врста, од егзалтираних емоција, сјаја, духовног уздизања, до мрака и деструкције. Са представницима овог знака најтеже је живјети. Велики су перфекционисти, посесивност их често води у садизам, често највише малтретирају управо оне које највише воле. Оптерећене су сумњама и траже апсолутну преданост. Веома су мистичне и несхваћене, носе са собом својеврсни фатализам.

Права осјећања не показује због невиђене самоконтроле, тако да вам никад неће бити јасно на чему сте. Своје тајне неће открити, али ће све учинити да одгонетну туђе, да би владале. Не подносе претње и уцијене, јер су по природи изнад њих. Не дијеле комплименте да би неког завеле. Напуштене изгледају мирно, остављајући вас у недоумици да ли су уопште вољеле. Уколико јесу, "ампутираће" дио себе и све заборавити, а за то им не недостаје снага.

Када воле, освајају по сваку цијену својим магнетизмом. Презиру рутину и општеприхваћене норме понашања и радије слиједе принципе које саме себи постављају. Чак и када су најзаљубљеније, не изјављују љубав и не идеализују, већ задржавају јасну свијест о томе колико ко вриједи. Очекивати од Шкорпија да им емоције помуте разум, на онај начин како се то догађа Раковима и Рибама, илузорно је, јер нису тако романтичне и мекане, а умјесто ружичастих носе црне наочаре.

Уколико у непрестаној потрази за љубављу успије да пронађе своју јединствену животну љубав, Шкорпија ће учинити све за њу у буквалном смислу те речи. Штитиће је орловском храброшћу, волиће незаборавно и доживотно. Зато се немојте изненадити ако упознате Шкорпију која је човјека или жену свог живота испратила на "пут без повратка" и остала доживотно вјерна својој љубави, искључујући сваку могућност да неког поново воли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана