Ко је какав пријатељ: Бик је посесиван, а Шкорпија одана

Conoplanews
Ко је какав пријатељ: Бик је посесиван, а Шкорпија одана

Шта кажу звијезде о пријатељствима... Прочитајте у тексту...

 

Ован

Ован је импулсиван и правдољубив (не подноси прљаву игру), па ће на лицу мјеста, притрчати у помоћ човјеку у невољи, ма ко то био. И тако стиче пријатеље, мада баш нема превише живаца за оне који су опхрвани неким хроничним проблемима. Увијек спреман да помогне, створиће се тамо гдје је потребан ако га пријатељ позове, а пошто је сналажљив, спретан и духовит, свој непресушни ентузијазам, обавезно преноси и на друге.

Бик

Бик се споро загријава, али се споро и хлади, па кад он некоме постане пријатељ, то је такорећи за сва времена – поуздан је, вјеран и наравно посесиван. Немојте му се замерати причајући му о неким другим и бољим пријатељима од њега, јер му је тешко да поднесе помисао да може да вам буде љепше са другима, а да њега нема у том друштву. Пријатеље цијени по начину како реагују кад њему устреба помоћ, чак иако ништа не могу да ураде у том тренутку.

Близанци

Иако има доста пријатеља, он се углавном ослања на самог себе, јер мисли 'триста на сат'. Збуњује својим рационалним приступом у свакој прилици и на сваком мјесту, јер увијек има крајње логична и прихватљива рјешења за оне који траже помоћ од њега. Забавља га да ступа у контакте, лежерно, необавезно, лако, ћаска и прикупља информације које ће можда добро доћи баш неком његовом пријатељу, али исто тако могу бити употребљене и против непријатеља. Опасан играч, било да вам је пријатељ или непријатељ.

Рак

Не даје вам директно до знања да сте му потребни, већ околиша и очекује да између редова прочитате какав проблем има. Ако му не помогнете кад је њему потребно, велико је злопамтило и чека тренутак када ће вас подсјетити на то. Због промјенљивих расположења, несигуран као пријатељ, јер никад не знате под чијим ће утицајима и када попустити његов оклоп. Умије боље да разумије, него да помогне, па му свој проблем препричајте као да је проблем неке друге особе - тад може бити објективан.

Лав

Баш Воли да помаже, јер је великодушан и прија му туђа захвалност, мада никада не инсистира на њој, нити замјера пријатељима који су то заборавили. Више воли да може да помогне другом, него да сам зависи од нечије помоћи, па макар била и од добрих пријатеља. Самопоуздање, због професионалне сатисфакције и новац дају му осјећај моћи и утицаја чак и према људима које види први пут у животу, али се никад њима не разбацује, јер мушки Лав је увијек џентлмен, а жена - «лафица».

Дјевица

Тешко да ћете њу изненадити ако јој се пожалите на неправду која вам је учињена или на нешто што не можете да рјешите, јер Дјевица је увијек спремна да се ухвати у коштац са било чим или са било ким. Искључује емоције (што вам на први поглед може дјеловати сурово), пажњу фокусира на ваш проблем, па непогрешивом логиком и објективношћу поставља ствари на своје место. И ствар је рјешена. Непроцењива као пријатељ, а ако вам је непријатељ-будите увијек близу ње.

Вага

Иако може дјеловати површно, Вага је велики пријатељ, зато што је рођени адвокат. Она умије да саслуша, умије да посавјетује, јер се «убацује у улогу» вашег непријатеља, па размишља као он. Додуше, под условом да је не гњавите кад оде код фризера или козметичара, али ће сигурно одмах, још док је под маском, почети да размишља како да вам помогне. Мрско јој је да тражи помоћ од пријатеља, и очекује да они то сами понуде, па често пропусти неке могућности и шансе.

Шкорпија

Једно је сигурно – Шкорпију не треба имати за непријатеља, а ако вам је пријатељ, рачунајте на њену безграничну оданост и лојалност. Уколико Шкорпији повјерите тајну или отворите душу, никада то неће злоупотребити. Кад је изневјерена, лоше се пише оном ко је њу разочарао, јер не одустаје док се не освети. Треба јој времена да стекне повјерења, како би неког прихватила као пријатеља од кога увијек очекује да поштује њену интиму.

Стрелац

Велики пријатељ у свакој прилици, потегнуће све своје везе да вам помогне, али пазите да му се не замјерите, јер уме да буде врло незгодан и осветољубив. Ако тражите савет од Стрелца, иако бира ријечи, он гађа у срж проблема, па се немојте зачудити ако се осјетите и помало повређеним (обично говори оно што мисли). Не може да се дружи са сваким, помало елитиста, тражи себи сличне и за пријатеље, па зна да дјелује снобовски.

Јарац

Код Јарца морате проћи неке тестове и провјере (којих нећете баш одмах ни бити свјесни), како би вас прихватио за пријатеља. Иако држи до форме и етикеције, када затражите помоћ од њега, може вас изненадити присношћу и разумевјањем (која је у суштој супротности са његовим уздржаним понашањем). Кад једном раскине пријатељство, то је заувијек, али треба му много да до тога дође. Боље га је имати за пријатеља, него за непријатеља, јер никад не заборавља ако сте га издали или преварили.

Водолија

Водолија је пристрасна према пријатељима за које увијек има оправдање, шта год да ураде. Пријатељства склапа лежерно, било гдје и било кад, наизглед лако, као да се с неким познаје од раније. Ноншалатно прилази, увијек има згодну тему за разговор, а касније разрађује области које су најинтересантније. Кад се нађете у невољи, не пита које је доба дана или ноћи - створиће се тамо гдје вама треба. Прискаче у помоћ и нестаје, а захвалност ни не очекује, јер је у суштини врло племенита.

Рибе

Рибе су рођени психолози, па нема бољег рамена за плакање од њиховог, мада избјегавајте да им се повјеравате, ако имате колеге рођене у том знаку (будите сигурни да ће све о вашим слабостима и проблемима пренијети шефу). Саосјећају са другима, али умију да осјети и оно што носите дубоко у себи као неку тугу или дуготрајан проблем, па тиме могу да вас «купе» за сва времена. Кад им се пријатељ обрати за помоћ, увек имају времена и удубљују се у његов проблем, док интуитивно не пронађу рјешење или помоћ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана