Хороскоп који нико не воли да чита a jош мање да чује

Б92
Хороскоп који нико не воли да чита a jош мање да чује

Хороскоп је ту да одреди који знакови имају највеће комплексе и страхове и како се односе према њима.

Овнови највише страхују да не зависе много од других

Припадници овог знака на први су поглед врло самостални и самоувјерени, али тај њихов став често је камуфлажа. Заправо их је страх да зависе од других јер им тако диктирају и расположење. Од блиских људи им је потребна подршка и пажња, иначе постају несигурни или депресивни. Тада попримају особине "негативних Вага" - несигурност, неодлучност, пасивност, велик умор и фрустрираност.

Бик се боји несигурности

Било у љубави, финансијама или у пословном смислу, највећи унутрашњи страх припадника овог знака је несигурност и осјећај да не контролишу ситуацију. Тако ће им у везама бити потребно много времена да стекну повјерење у партнера и изгубе осјећај да су они ти који можда воле више. Ако се осјећају лоше, преузимају карактеристике "негативних Шкорпија" - посесивност, љутњу, окривљавање, осветољубивост.

Близанци страхују да нису довољно добри

Колико год комуникативни и експресивни били, припадници овог знака свјесни су да су промјенљивог расположења и поприлично компликовани. Иако око себе имају већи број људи са којима се слажу, они потајно сумњају да ли их воле и прихватају због оног што јесу. У кризним ситуацијама преузимају карактеристике "негативних Стрелчева" - не желе да слушају туђа објашњења, глава им је у облацима и постају саркастични.

Рак страхује од потцјењивања

Припадници овог знака поприлично су осјетљиви на то колико их други доживљавају важним у свом животу. Њихова несигурност излази на видјело у ситуацијама у којима се осјећају занемарено, невољено или ако се прозивају да нису нешто направили како су требали. Тада попримају карактеристике "негативног Јарца" - постају песимистични, повлаче се у себе и сажаљевају се.

Лав страхује да ће људи престати да га воле

Губитак положаја и јавно понижење ситуације су у којима ће припадници овог знака показати своје слабости. Ако се случајно игноришу њихове потребе и жеље, на видјело долази њихова унутрашња несигурност - да ближњима не значе онолико колико сами сматрају да би требали. Тада попримају карактеристике "негативних Водолија" - охолост, сарказам, повлачење у себе и бјежање од оних који су га повредили.

Дјевица се боји да ће је други "прочитати"

Припадници овог знака навикли су да имају хладнокрвну маску коју ријетко ко може пробити, али управо она служи за скривање унутрашњих несигурности. Њихов је примарни комплекс да нису тако добри, вриједни, способни или шармантни како остављају утисак, па осјећају сталан притисак да одрже добар први утисак. У стресним ситуацијама попримају карактеристике "негативних Риба" - плачљиви су, емотивни, деструктивни и хистерични.

Ваге страхују од туђег оговарања

Припадницима овог знака њихов друштвени углед је врло битан, а највећу им несигурност представља идеја да други о њима причају лоше, распредају о њиховим манама или криво тумаче њихове поступке. Страхују да ће их због тога други одбацити те имају премало повјерења у то колико значе другима. У стресним ситуацијама попримају карактеристике "негативних Овнова" - постају агресивни, вичу, врло су свадљиви...

Шкорпија има потребу да "испадне паметна"

Припадници овог знака немају пуно комплекса, али једна их несигурност често прати - а то је потреба да се доживљавају довољно паметнима или способнима. Ако се осјете изложеним или рањивим, мисле како би то други могли искористити и стећи предност над њима. У таквим ситуацијама попримају карактеристике негативних Бикова - постају заједљиви и пасивни.

Стрелци страхују да ће их људи заборавити

Иако дјелују не амбициозно, филозофски настројени припадници овог знака имају велику потребу да се свиде људима. Важно им је да их сви памте по добром, а све критике на свој рачун схватају врло лично. Ако не добију похвале на рачун свог рада или понашања, појавиће се комплекс мање вредности. Тада попримају карактеристике "негативних Близанаца" - постају површни, говоре неповезано, узнемирени су и врло неугодни у комуникацији.

Јарац се боји да се препусти

Припадници овог знака врло су несигурни и неповерљиви по питању емотивних односа. Сматрају како нису дорасли туђим игрицама те се боје како ће некоме предати своје повјерење и осјећаје, а остати повређени. Управо због тога глуме хладнокрвност, али у стресним ситуацијама та рањивост долази до изражаја. Тада попримају карактеристике негативних Ракова - ћудљиви су, посесивни, љубоморни и врло емотивни.

Водолија прикрива мањак самопоуздања

Иако дјелују као да их мишљење околине не дотиче превише, припадници овог знака често скривају мањак самопоуздања. Ипак, како не желе да се стопе са масом већ теже томе да остану индивидуалци, одлучују да глуме да их осуде других не дотичу. Истовремено страхују да ће их људи, до којих им је стало, лако замијенити. У стресним ситуацијама попримају карактеристике "негативних Лавова" - не желе слушати, бијеже од расправе и "гледају са висине".

Рибе се боје да их људи "узимања здраво за готово"

Припадници овог знака по правилу нису несигурни, само превише размишљају о људским односима. Један од већих страхова им је да ће их други схватити "здраво за готово". Исцрпљени бригом о другима, уморни и разочарани, Рибе ће у стресним ситуацијама попримити карактеристике "негативних Вага" и постати критични, хладни, изузетно перфекционистички настројени и нимало неће бирати ријечи којима ће повредити друге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана