Samsung ће репарирати Note 7 и претворити га у нови уређај

klix.ba
Samsung ће репарирати Note 7 и претворити га у нови уређај

Иако је Samsung на почетку процеса враћања уређаја Galaxy Note 7 који је 2016. доживио фијаско због запаљивих батерија инсистирао да телефони неће бити поново употребљени, чини се да то ипак није случај.

У јеку еуфорије прије званичног представљања Galaxyја С8, Samsung је изненада објавио саопштење у којем тврди да ће прошлогодишњи Note 7 бити "рециклиран" и као репариран уређај поновно пуштен у продају, преноси The Verge.
Како јавља јужнокорејски див, спасиће се корисни дијелови враћених Note 7 смартфона као што су модули камере, полупроводници и метални дијелови. Од њих ће бити креирани нови уређаји који ће се продавати у засад неспецифицираним регионима.
Непотврђене гласине кажу да ће Самсунг у репариране јединице уградити мање батерије које ће бити сигурније од претходних.
"Циљ продаје рециклираних уређаја јесте да смањимо утјецај остатака Noteа 7 на животну околину. Име, спецификације и цијена новог уређаја бит ће накнадно саопштене. Продаја ових уређаја неће се десити на ту САД-а", речено је из Samsungа за The Verge.
Подсјећамо, на овогодишњем Mobile World Congressу представници Гринписа прекинули су презентацију компаније Samsung са питањем шта јужнокорејски див намјерава урадити са 4,3 милиона опозваних јединица уређаја.
Подсјећамо, Note 7 је повучен из употребе и продаје, а након што је мањи процент телефона уништен због самозапаљења услијед лоше дизајниране батерије. Велика већина јединица Noteа 7 није регистровала проблеме са батеријом, али је због предострожности Samsung одлучио опозвати све и један Note 7 у свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана