Kако вратити датотеке изгубљене током cut/paste преноса?

Agencije
Kако вратити датотеке изгубљене током cut/paste преноса?

Премjештање појединачних датотека или читавих фолдера може да закаже из бројних разлога. Ево како можете да покушате да вратите датотеке које сте изгубили неспретним преносом преко cut/paste функција.

Један од примjера је премештање 75GB датотека из фолдера А у фолдер Б. Пренос је пропао и у фолдеру Б налази се само 25GB, док фолдер А више не садржи ништа. Поглед на капацитет хард диска приказаће да је остао исти, а не мањи за 50GB - што значи да су датотеке и даље ту негдjе!


За почетак не треба паничити јер постоји вjероватноћа да извршите претрагу и преглед датотека помоћу њихових имена.

Још једна опција је и отварање Старт менија и покретање Run функције. Све што треба да урадите јесте да у новоотворени Run прозор укуцате %temp% и притиснете Ентер на тастарути, чиме ћете отворити привремено смjештене датотеке. Постоји вjероватноћа да су неки фолдери сакривени и да их треба приказати одласком на Tools > Folder Options > View, гдjе ћете означити Show hiden files у оквиру Explorera.

Ако ни то није упалило, треба покушати с неким од алата које препоручује Tech Advisor: Advisor: Active@ UNDELETE 12, Recuva, или FreeUndelete..

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана