Google ужурбано тестира свој најновији оперативни систем

Агенције
Google ужурбано тестира свој најновији оперативни систем

Fuchsia, надолазећи Googleов оперативни систем, на радном је столу већ неко вријеме. Компанија помоћу бројних спољашњих сарадника детаљно тестира његове функције већ дуже од годину дана.

Google на Fuchhsiји ради у сарадњи са заједницом девелопера из цијелог свијета. Ипак, о самом оперативном систему се не зна скоро ништа.


Према најновијим вијестима на страници Chrome Unboxed, Google је издао документацију која девелоперима објашњава како да Fuchsiју инсталирају на Pixelbook.

Подсетимо се, Fuchsia није просечни оперативни систем: за њено покретање потребна су два рачунара за хостинг, и један Pixelbook за покретање ОС-а.

Пројекат је још у стадијуму развоја, с тим што се кориснички интерфејс тек назире.

Занимљиво је, додуше, што је Google одлучио да користи Pixelbook као експерименталну платформу. Fuchsia је до данас била повезивана са преносним уређајима и Интернетом ствари, а не са Chromebook преносивим уређајима од дванаест инча.

Fuchsia своју основу заснива на Googleовом микрокернелу Zircon који није типични Linux кернел, попут оног на којем се заснивају Андроид и Chrome ОС.

Такође није до краја јасно зашто Google развија нови ОС, а још мање се зна о уређајима који ће га подржавати. Поједини инсајдери наглашавају да је ријеч о наслиједнику пројекта Андромеда који никада није довршен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана