Facebook укинуо 200 апликација

Агенције
Facebook укинуо 200 апликација

Facebook је до сада укинуо око 200 апликација, у првом кораку ревизије апликација које имају приступ великој количини корисничких података, као одговор на скандал у чијем средишту је компанија за политичко савjетовање Кембриџ Аналитика.

Апликације су укинуте у оквиру детаљне истраге о томе да ли се помоћу њих могу злоупотребити подаци о корисницима, изјавио је потпредсjедник Facebookа Име Арчибонг.


Та компанија је објавила да је досада обавила анализу хиљаду апликација у оквиру истраге коју је 21. марта наложио извршни директор Марк Закеберг.

Оснивач највеће друштвене мреже на свијету тада је рекао да ће се истражити све апликације које су имале приступ огромној количини информација, прије него што им је компанија ограничила приступ 2014. године.

Facebook је погодила криза повјерења код корисника, оглашивача, запослених и инвеститора након што је признао да су подаци о око 87 милиона људи, већином из Сједињених Америчких Држава, дошли у руке компаније Кембриџ Аналитика која их је искористила у политичким кампањама.

Након избијања скандала, у Америци и у Европи отворено је неколико званичних истрага, а Закерберг се неколико пута извинио због кршења приватности корисника највеће друштвене мреже на свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана