Facebook признао грешку, укида се Explore feed

 Facebook признао грешку, укида се Explore feed 02.03.2018 15:05 | Агенција

Facebook је управо урадио нешто што се готово никада не догађа – признао грешку. Друштвена мрежа је објавила да и званично прекида експеримент поделе Home стране на News Feed и Explore Feed.

У претходних неколико мjесеци Facebook је експериментисао са подjелом Home странице на News и Explore Feed, тачније страницу на којој видите постове пријатеља и другу на којој се налазе постови страница. Експериментом је било обухваћено шест земаља: Србија, Словачка, Боливија, Гватемала, Камбоџа и Шри Ланка.

"Људи не желе раздвојене feed-ове", написао је руководилац Facebook News Feed-а Адам Мосери у опису апдејта – "Резултати анкета су показали да корисници нису задовољни постовима које виде, а раздвојени feed-ови им нису помогли да се више повежу са пријатељима и породицом"

Мосери истиче да више не постоји потреба да feed-ови буду уопште раздвојени.

Паблишери, односно медији и компаније су најмање профитирали од ове промjене након што је Facebook непрестано мијењао алгоритме по којима се постови приказују, али Facebook је одговорио на гомилу критика на рачун тога да ова друштвена мрежа није погодна за бизнис: једноставно идите.

У међувремену, компанија наставља са експериментисањем на News Feed-у. Наиме, тренутно се тестира опција посвећена локалним вијестима под називом "Today In" која је доступна само у шест градова.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица