Facebook моли кориснике да му шаљу најинтимније фотографије

Агенције
Facebook моли кориснике да му шаљу најинтимније фотографије

Facebook се спрема да у четири земље тестира превентивни систем који ће се борити против осветничке порнографије тзв. Revenge porn. Ипак, у томе им је потребна помоћ корисника које моле да им пошаљу своје наге фотографије путем Messengerа.

Аустралијска канцеларија за безбjедност на интернету је објавила да ће се удружити са Facebook-ом како би систем превенције довели до савршенства и спречили да било ко објављује интимне фотографије без знања особе која се налази на слици.


Они су замолили особе које знају да неко други посjедује њихове наге фотографије да их пошаљу путем Messengerа, а онда ће канцеларија проследити Facebook-у који ће потом спречити да иста фотографија буде објављена на Facebook-у и Инстаграму.

Џули Инман Гранд из Канцеларије за безбjедност на интернету каже да је злостављање жртве која се налази на фотографији најгоре искуство које неко може да доживи на друштвеним мрежама, те да је јако важно да Facebook превентивно реагује.

Иначе, Аустралија није случајно изабрана за овај експеримент – резултати истраживања су показали да је сваки пети корисник мрежа у овој земљи био жртва revenge porn -а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана