Доступан Facebook Timeline и за странице брендова

Aгенције
Доступан Facebook Timeline и за странице брендова

Facebook је у сриједу објавио да је Timeline за брандове напокон постао доступан.

Тренутно је ова нова одлика коју су брендови дуго очекивали видљива само ограниченом броју корисника и тако ће бити све до краја марта када би требала бити доступна свим корисницима.

До тада, можете погледати Coca Cola службену Facebook страницу и видјети како ће нови Timeline за бранд странице изгледати.

Timeline за бранд странице имаће могућност приказа јединствене прича бренда а Facebook такође уводи и неке нове могућности за администраторе међу којима и могућност да закаче (Pinned) одабране дијелове садржаја. Pinned постови ће садржавати важне приче на врху Timeline и ту могу остати до седам дана.

За разлику од Twitter-а, Pinned постови ће бити доступни за све странице а не само за премиjум оглашиваче.

Власници страница ће сада моћи додати догађаје и одабрати "Feature post" који ће бити већи од осталих. Странице ће такође моћи сакрити поједине постове, без брисања што даје могућност приказа само одређених постова без губљења важних података.

Слично као и код профила, Timeline за брeнд странице има потенцијал за креирање привлачног дизајна, али са додатком storylines. Као што можете да примјетите димензије насловне фотографије (Cover) омогућавају брандовима да на врло креативан начин могу приказати лого, производ или персоналност пословања. Умјесто јединствене одредишне ​​картице, странице ће имати слику величине 851 × 351 пиксел са којом ће преносити своју поруку посјетиоцима. Важно је напоменути да Facebook жели да задржати ову насловну фотографију да не изгледа попут банер огласа тако да она неће може садржавати цијена или информацију о купњи, контакту, позиве на акцију или позиве на Facebook значајкама као што су Like или Share.

Нема сумње да ћемо врло брзо моћи видјети врло креативна рјечења у овом дијелу бранд странице. Нови дизајн омогућује власницима странице да причају много богатије (дуже) приче са већим фотографијама и догађајима који могу укључивати датум и остали садржај. Оно што Timeline пружа јесте контрола изгледа и поруке (јединствене приче бренда) коју браeд на својој Facebook страници презентује.

Страница администратора сада има нове могућности. Admin panel се скрива или проширује по наредби, што значи да не морате ићи на засебну страници да би урадили неке промјене. Admin panel садржи обавијести о активностима на страници и податке о перформансама приказане графиконом. Најбоље од свега је што сада можете изравно одговорити на приватну поруку, ова значајки такођер можете изравно приступити из admin панела. Странице не могу иницирати изравне поруке са фановима. Admin панел такође укључује Help Center ставке као што су "Захтјев за промјену назива своје странице", помоћ око креирања огласа и друге савјете за власнике страница.

Као и код личних профила, Activity Log је корисан за проналажење и уређивање старих постова. Администратори могу сортирати ставке по годинама или по врсти приче. Activity Log је видљив само корисницима који имају администраторска права на страници.

Апликације на страницама, које се налазе на картицама, наставити ће да функционишу, барем за сада, али умјесто пописа апликација доље на лијевој страни странице, апликације ће бити доступне на десној страни испод насловне фотографије. Слике апликација ће сада бити 111 × 74 пиксела умјесто досадашњих 16 × 16 пиксела.

Важно је нагласити да Facebook неће допустити више допуштати да се постављају одредишне ​​картице као раније. Препорука страницама је да Pin-ују (закаче) пост који линкује на одређену картицу. Визија је да Facebook буде интегриран са web страницама трећих страна и мобилним апликацијама а не да се апликације приказују унутар оквира странице. Но, будући да су многе компаније већ уложиле у развоју апликација за њихове странице, друштвена мрежа једноставно не може да их се ријеши у овој фази.

Власници страница ће имати рок од 30 дана за редизајн својих страница и објаву када буду спремни. Све странице ће 31. марта бити аутоматски пребачене на нови формат.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана