5 трикова за лакшу употребу Андроид уређаја

Агенције
5 трикова за лакшу употребу Андроид уређаја

Свако ко има паметни телефон зна да упути позив, пошаље поруку, провери мејл, измени подешавања и преузме апликацију.

Међутим, постоје и неке фине опције на Андроид уређајима које нису свима познате.

Представљамо вам неколико занимљивих трикова који ће вам олакшати свакодневну употребу телефона:

Прављење screenshot-а

Раније су постојале разне опције за прављење screenshot-а на Андроид уређајима и то у зависности од произвођача и верзије. Срећом, још од Ice Cream Sandwich (Андроид 4.0) Google је стандардизовао прављење ових слика.

Како бисте направили screenshot, држите истовремено дугме за укључивање/искључивање и дугме за утишавање тона. Слика ће се аутоматски чувати у вашој подразумевајућој апликацији за фотографије.

Искључите autocorect

Autocorrect може бити корисна алатка, ако се с неким дописујете на енглеском. У сваком другом случају, само вам прави проблеме. Како бисте искључили autocorect из Google тастатуре, идите на Settings > Language and input  > Spell Checker и деактивирајте ту опцију.

Искључите нотификације

Нотификације некад могу напорне, а притом и брже троше батерију. У зависности од верзије Андроида, можете дугим притиском на нотификацију добити опције "Show notifications silently ", "Block all notifications" или "Don’t silende or block ".

Угасите аутоматско ажурирање апликација

Девелопери апликација ажурирају своје проуизводе, а понекад то значи да ће се промjенити ваша подешавања везана за њих. Такође, разни малвери могу покварити апликације, због чега је потребно да деактивирате аутоматско ажурирање.

Како бисте то урадили, уђите у Play Store апликацију, притисните три хоризонталне линије у горњем љиевом углу, а онда "Settings". Притисните "Auto-update apps" и одчекирајте "Do not auto-update apps".

Организује Hoome Screen уз помоћ фолдера

Ако вам Home екран буде претрпан, можете га организовати уз помоћ фолдера.

Како бисте то учинили, дуго притисните иконицу апликације и превуците је преко друге иконице. Андроид ће аутоматски направити датотеку у коју ће смjестити обе иконице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао ChatGPT
Пао ChatGPT
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана