Zbog embolije Teletovića završio sezonu

Agencije
Zbog embolije Teletovića završio sezonu

Los Anđeles - Košarkaš NBA ekipe Bruklin Nets i kapiten reprezentacije BiH Mirza Teletović započeo je oporavak od plućne embolije u bolnici u Los Anđelesu.

Teletović će morati da pauzira narednih šest mjeseci što praktično znači da je završio ovu sezonu. Još uvijek nije utvrđen uzrok zadravstvenih problema, odnosno zašto se krvni ugrušci stvaraju u plućima i tek narednih dana ljekari će dati preciznu dijagnozu. Njemu je pozlilo na meču Bruklina i Los Anđeles Klipersa igranoj u "Stejpls" centru kada mu je tokom druge četvrtine pozlilo pa je napustio dvoranu i sa otežanim disanjem i bolovima u grudima prevezen u bolnicu. Nakon što mu se stanje stabilizovalo utvrđena je embolija. Trener i saigrači ostali su u čudu nakon što su čuli vijesti o njegovom stanju.

- Bila je to šokantna vijest, pogotovo jer nikada do sad nisam čuo da sportisti iskašljavaju ugruške krvi. Prisjećam se kako se u posljednjih nekoliko dana žalio na probleme sa disanjem. To je poprilično strašno - rekao je njegov saigrač Džo Džonson.

Mejson Plamli koji takođe brani boje Bruklina ostao je šokiran i istakao je da Mirzu svi jako vole i jako je bitan dio ekipe.

Nakon hospitalizacije Mirza se oglasio na društvenim mrežama i preko svog "Tviter" profila poručio da je sa njim sve u najboljem redu, a juče je zahvalio svima koji su mu uputili podršku.

- I mene je iznenadilo. Njegovo odsustvo predstavljaće veliki problem za cijeli tim, ali najvažnije je da se on oporavi - rekao je njegov saigrač Bojan Bogdanović koji nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Zanimljivo je da je zbog iste bolesti 2013. godine pauzirao sadašnji član Klivlend Kavalirsa Brazilac Anderson Varežao i vratio se bez problema košarci.

Kraj i za Brajanta

Prema svim raspoloživim informacijama Kobi Brajant je završio sezonu! Najveća zvijezda Los Anđeles Lejkersa povrijedila je desno rame, a tokom dana bi se trebalo znati da li će morati na operaciju.

- Iskreno, zabrinut sam! Svi u klubu su jako zabrinuti. On je jedan od najčvršćih momaka koje poznajem. Svi su rekli da je završio karijeru kada je povrijedio ahilovu tetivu prošle godine i kada je odigrao samo šest utakmica. Poznajući ga na način na koji ga znam već godinama znam da ne želi da se oprosti na ovakav način - rekao je trener Lejkrsa Bajron Skot.

Brajantu je ostala još jedna godina ugovora sa Lejkersima vrijedna 25 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana