Због емболије Телетовића завршио сезону

Агенције
Због емболије Телетовића завршио сезону

Лос Анђелес - Кошаркаш NBA екипе Бруклин Нетс и капитен репрезентације БиХ Мирза Телетовић започео је опоравак од плућне емболије у болници у Лос Анђелесу.

Телетовић ће морати да паузира наредних шест мјесеци што практично значи да је завршио ову сезону. Још увијек није утврђен узрок задравствених проблема, односно зашто се крвни угрушци стварају у плућима и тек наредних дана љекари ће дати прецизну дијагнозу. Њему је позлило на мечу Бруклина и Лос Анђелес Клиперса играној у "Стејплс" центру када му је током друге четвртине позлило па је напустио дворану и са отежаним дисањем и боловима у грудима превезен у болницу. Након што му се стање стабилизовало утврђена је емболија. Тренер и саиграчи остали су у чуду након што су чули вијести о његовом стању.

- Била је то шокантна вијест, поготово јер никада до сад нисам чуо да спортисти искашљавају угрушке крви. Присјећам се како се у посљедњих неколико дана жалио на проблеме са дисањем. То је поприлично страшно - рекао је његов саиграч Џо Џонсон.

Мејсон Пламли који такође брани боје Бруклина остао је шокиран и истакао је да Мирзу сви јако воле и јако је битан дио екипе.

Након хоспитализације Мирза се огласио на друштвеним мрежама и преко свог "Твитер" профила поручио да је са њим све у најбољем реду, а јуче је захвалио свима који су му упутили подршку.

- И мене је изненадило. Његово одсуство представљаће велики проблем за цијели тим, али најважније је да се он опорави - рекао је његов саиграч Бојан Богдановић који наступа за репрезентацију Хрватске.

Занимљиво је да је због исте болести 2013. године паузирао садашњи члан Кливленд Кавалирса Бразилац Андерсон Варежао и вратио се без проблема кошарци.

Крај и за Брајанта

Према свим расположивим информацијама Коби Брајант је завршио сезону! Највећа звијезда Лос Анђелес Лејкерса повриједила је десно раме, а током дана би се требало знати да ли ће морати на операцију.

- Искрено, забринут сам! Сви у клубу су јако забринути. Он је један од најчвршћих момака које познајем. Сви су рекли да је завршио каријеру када је повриједио ахилову тетиву прошле године и када је одиграо само шест утакмица. Познајући га на начин на који га знам већ годинама знам да не жели да се опрости на овакав начин - рекао је тренер Лејкрса Бајрон Скот.

Брајанту је остала још једна година уговора са Лејкерсима вриједна 25 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана