Vučević očaran Đokovićem

Agencije
Vučević očaran Đokovićem

Majami - Na svim meridijanima i paralelama najbolji teniser svijeta Novak Đoković ima podršku sportista i poznatih ličnosti sa ovih prostora, a u Majamiju se sreo sa crnogorskim košarkašem Nikolom Vučevićem.

Jedan od najboljih centara u NBA ligi za hljeb zarađuje u obližnjem Orlandu i nije propustio priliku da vidi na djelu Đokovića u meču trećeg kola protiv Belgijanca Stiva Darsisa (6:0, 7:5). Vučević je u prvom setu vidio dio arsenala koji posjeduje Đoković, u drugom je Belgijanac zaprijetio, ali je srpski as odigrao dobro u finišu i plasirao se u četvrto kolo u kojem je sinoć igrao protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova. Poslije meča "palo" je i fotografisanje, a Crnogorac se brzo pohvalio da je upoznao najboljeg tenisera.

- Čast mi je bila da upoznam velikog šampiona i još većeg čovjeka - napisao je Vučević na "Tviteru" uz fotografiju sa Đokovićem.

Đoković je rekao da se zalaže za promjenu formata Dejvis kupa, a iznio je i svoj prijedlog po kojem bi to takmičenje bilo kao Mundijal u fudbalu. Najbolji teniseri svijeta posljednjih godina su više puta istakli da bi elitno takmičenje trebalo drugačije da izgleda, pošto ne mogu uvijek da ga uklope u svoje obaveze na ATP turu.

Đoković je tako istakao da je teško igrati Dejvis kup kada stignete do završnice Vimbldona ili US opena, pošto takmičenje počinje samo nekoliko dana kasnije i igra se na različitim podlogama i u drugim vremenskim zonama.

- Raspored Dejvis kupa je loš za najbolje tenisere na svetu. Postoje određeni problemi i kada je riječ pitanju rasporeda ATP tura i grend slemova, a problem je što imamo dva vladajuća tijela koja su nezavisna. ATP ne može da uradi ništa o Dejvis kupu i grend slemovima, niti ITF može o ostalim turnirima - naglasio Đoković.

Upravo zbog toga su se najbolji teniseri pobunili, posebno jer žele da igraju i za svoje reprezentacije, ne samo za sebe.

- Ne želim to samo ja, mnogi igrači su tražili promene. Već je bilo razgovora, nadam se da ITF shvata da najbolji igrači žele da igraju u Dejvis kupu svake godine, jer je u tome i poenta. Mnogi ljudi koji ne prate mnogo tenis ni ne shvataju šta je Dejvis kup, ali to je jedino timsko takmičenje i zašto to ne bismo iskoristili i napravili neki format koji bi značio, eto kao što je Svetsko prvenstvo u fudbalu. Možda da imamo dvonedeljno takmičenje svake godine ili na svake dve, na kojem bi 16 timova bilo podeljeno u četiri grupe, koje bi igrale na različitim mestima, a potom se najbolji timovi našli na Fajnal foru - istakao je Đoković.

Prvi reket svijeta je dodao da je važno privući najbolje igrače, zbog atraktivnosti takmičenja, a kao primjer je istakao da su prošle godine u Dejvis kupu od najbolje desetorice igrali samo Rodžer Federer i Sten Vavrinka za Švajcarsku.

- Važno je privući najbolje jer svi volimo da igramo za svoje zemlje, kako na Olimpijskim igrama, tako i u Dejvis kupu. Ali, to ne možete stalno, imate Dejvis kup posle Vimbldona i US opena, ako ste igrali samu završnicu u kratkom periodu menjate vremenske zone i podloge i to je veliki rizik. Ali, uprkos tome i dalje želite da igrate. I ja to radim, jer uživam. Osećam da mi je ta titula koju sam osvojio sa Srbijom 2010. godine donela mnogo samopouzdanja, novu energiju i sreću - rekao je Đoković.

Tipsarević

Prijatelj i saigrač Novaka Đokovića na turniru u Majamiju u igri parova Janko Tipsarević, dobio je specijalnu pozivnicu organizatora turnira u Hjustonu, na kojem će se poslije 17 mjeseci pauze odigrati prvi zvaničan singl meč.

- Veoma sam uzbuđen. Iza mene je dugih i bolnih 17 meseci i ne mogu da dočekam da karijeru i život vratim na pravi put - rekao je Tipsarević, kojem će u Teksasu konkurencija biti 13 igrača iz top 50.

 

Guga: Nole je ispred svih

Legendarni brazilski teniser Gustavo Kuerten rekao je da je Đoković glavni favorit za osvajanje titule u Majamiju.

- Mislim da je Novak stvarno korak ispred svih. Da biste njega pobijedili, on mora mnogo da griješi i da ga uhvatite kad mu je loš dan. Zaista ga je teško pobijediti u ovo vrijeme, on je za mene veliki favorit, ali nikad se ne zna na turniru kao što je ovaj. Ima mnogo iznenađenja, tako da u stvari moramo da sačekamo - kazao je Kuerten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana