Вучевић очаран Ђоковићем

Агенције
Вучевић очаран Ђоковићем

Мајами - На свим меридијанима и паралелама најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић има подршку спортиста и познатих личности са ових простора, а у Мајамију се срео са црногорским кошаркашем Николом Вучевићем.

Један од најбољих центара у NBA лиги за хљеб зарађује у оближњем Орланду и није пропустио прилику да види на дјелу Ђоковића у мечу трећег кола против Белгијанца Стива Дарсиса (6:0, 7:5). Вучевић је у првом сету видио дио арсенала који посједује Ђоковић, у другом је Белгијанац запријетио, али је српски ас одиграо добро у финишу и пласирао се у четврто коло у којем је синоћ играо против Украјинца Александра Долгополова. Послије меча "пало" је и фотографисање, а Црногорац се брзо похвалио да је упознао најбољег тенисера.

- Част ми је била да упознам великог шампиона и још већег човјека - написао је Вучевић на "Твитеру" уз фотографију са Ђоковићем.

Ђоковић је рекао да се залаже за промјену формата Дејвис купа, а изнио је и свој приједлог по којем би то такмичење било као Мундијал у фудбалу. Најбољи тенисери свијета посљедњих година су више пута истакли да би елитно такмичење требало другачије да изгледа, пошто не могу увијек да га уклопе у своје обавезе на ATP туру.

Ђоковић је тако истакао да је тешко играти Дејвис куп када стигнете до завршнице Вимблдона или US опена, пошто такмичење почиње само неколико дана касније и игра се на различитим подлогама и у другим временским зонама.

- Распоред Дејвис купа је лош за најбоље тенисере на свету. Постоје одређени проблеми и када је ријеч питању распореда ATP тура и гренд слемова, а проблем је што имамо два владајућа тијела која су независна. ATP не може да уради ништа о Дејвис купу и гренд слемовима, нити ITF може о осталим турнирима - нагласио Ђоковић.

Управо због тога су се најбољи тенисери побунили, посебно јер желе да играју и за своје репрезентације, не само за себе.

- Не желим то само ја, многи играчи су тражили промене. Већ је било разговора, надам се да ITF схвата да најбољи играчи желе да играју у Дејвис купу сваке године, јер је у томе и поента. Многи људи који не прате много тенис ни не схватају шта је Дејвис куп, али то је једино тимско такмичење и зашто то не бисмо искористили и направили неки формат који би значио, ето као што је Светско првенство у фудбалу. Можда да имамо двонедељно такмичење сваке године или на сваке две, на којем би 16 тимова било подељено у четири групе, које би играле на различитим местима, а потом се најбољи тимови нашли на Фајнал фору - истакао је Ђоковић.

Први рекет свијета је додао да је важно привући најбоље играче, због атрактивности такмичења, а као примјер је истакао да су прошле године у Дејвис купу од најбоље десеторице играли само Роџер Федерер и Стен Вавринка за Швајцарску.

- Важно је привући најбоље јер сви волимо да играмо за своје земље, како на Олимпијским играма, тако и у Дејвис купу. Али, то не можете стално, имате Дејвис куп после Вимблдона и УС опена, ако сте играли саму завршницу у кратком периоду мењате временске зоне и подлоге и то је велики ризик. Али, упркос томе и даље желите да играте. И ја то радим, јер уживам. Осећам да ми је та титула коју сам освојио са Србијом 2010. године донела много самопоуздања, нову енергију и срећу - рекао је Ђоковић.

Типсаревић

Пријатељ и саиграч Новака Ђоковића на турниру у Мајамију у игри парова Јанко Типсаревић, добио је специјалну позивницу организатора турнира у Хјустону, на којем ће се послије 17 мјесеци паузе одиграти први званичан сингл меч.

- Веома сам узбуђен. Иза мене је дугих и болних 17 месеци и не могу да дочекам да каријеру и живот вратим на прави пут - рекао је Типсаревић, којем ће у Тексасу конкуренција бити 13 играча из топ 50.

 

Гуга: Ноле је испред свих

Легендарни бразилски тенисер Густаво Куертен рекао је да је Ђоковић главни фаворит за освајање титуле у Мајамију.

- Мислим да је Новак стварно корак испред свих. Да бисте њега побиједили, он мора много да гријеши и да га ухватите кад му је лош дан. Заиста га је тешко побиједити у ово вријеме, он је за мене велики фаворит, али никад се не зна на турниру као што је овај. Има много изненађења, тако да у ствари морамо да сачекамо - казао је Куертен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана