Velika nagrada Mađarske: Dvoboj Mercedesa za počasni krug

Danijel Radujković
Velika nagrada Mađarske: Dvoboj Mercedesa za počasni krug

Budimpešta - Piloti Mercedesa Niko Rozberg i Luis Hamilton nastaviće borbu za šampiona "formule 1" na 11. ovosezonskoj trci, koja će se u nedjelju od 14 časova voziti za Veliku nagradu Mađarske na stazi Hungaroring.

Oni su dominantni ove sezone i daleko su odmakli od konkurenata. Rozberg trenutno ima 14 bodova više od Hamiltona i do kraja sezone vodiće se velika borba između njih dvojice. Ova trka biće posljednja pred četvorosedmičnu ljetnu pauzu u šampionatu. Vozači će nastojati da ostvare što bolje rezultate pred odmor.

Da će se Mercedesi najviše pitati i u Mađarskoj potvrdili su rezultati prvog treninga. Hamilton i Rozberg bili su prvi i drugi, a jedini u okviru sekunde sa njima je bio pilot Ferarija Kimi Raikonen.

Predstojeće trke biće veoma važne za Britanca koji želi da ostane još u Mercedesu. Hamilton se nada da će produži ugovor koji mu ističe za 18 mjeseci.

- Volio bih da ostanem i poslije sljedeće sezone u Mercedesu. Zadovoljan sam timom i blizu samo svog maksimuma. Na prošloj trci sam imao nesreću u kvalifikacijama i krenuo sa 20. mjesta. Nadam se da ću biti bolje sreće u Mađarskoj - kazao je Hamilton, koji je uz Mihaela Šumahera ima najviše pobjeda na ovoj stazi, po četiri.

Upravo će kvalifikacije biti vrlo važne jer je "Hungaroring" staza gdje se vrlo teško pretiče. To je skoro nemoguće, što je veoma frustrirajuće za vozače. Jedino pravo mjesto je prva krivina nakon ciljne ravnine u koju se dolazi sa brzinom od 290 kilometara na čas. Stazu u Mađarskoj opisuju kao dosadnu, ali znale su se i na njoj dešavati zanimljive trke, pogotovo ako padne kiša. Prema najavama meteorologa postoji mogućnost da se to i desi. Za subotnje kvalifikacije očekuje se sunčano vrijeme. Ukupno će se voziti 70 krugova.

Demanti Fetela

Prvi čovjek Red Bula Helmut Marko nedavno je izjavio da se Mercedes interesuje za aktuelnog svjetskog prvaka Sebastijana Fetela i da je moguć njegov prelazak u ovaj tim. Međutim, te priče Nijemac je demantovao.

- Ne znam kakve izvore ima Helmut Marko ili ih uopšte nema, ali izgleda da su oni nepouzdani. Trenutno sam fokusiran na ovu sezonu, jer je sada veoma teško ostvariti napredak na stazi. Sa druge strane vjerujem da se svaka ponuda treba razmotriti. Za sada se ništa ne mijenja. Veoma sad zadovoljan mojim trenutnim timom - kazao je Fetel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana