Велика награда Мађарске: Двобој Мерцедеса за почасни круг

Данијел Радујковић
Велика награда Мађарске: Двобој Мерцедеса за почасни круг

Будимпешта - Пилоти Мерцедеса Нико Розберг и Луис Хамилтон наставиће борбу за шампиона "формуле 1" на 11. овосезонској трци, која ће се у недјељу од 14 часова возити за Велику награду Мађарске на стази Хунгароринг.

Они су доминантни ове сезоне и далеко су одмакли од конкурената. Розберг тренутно има 14 бодова више од Хамилтона и до краја сезоне водиће се велика борба између њих двојице. Ова трка биће посљедња пред четвороседмичну љетну паузу у шампионату. Возачи ће настојати да остваре што боље резултате пред одмор.

Да ће се Мерцедеси највише питати и у Мађарској потврдили су резултати првог тренинга. Хамилтон и Розберг били су први и други, а једини у оквиру секунде са њима је био пилот Ферарија Кими Раиконен.

Предстојеће трке биће веома важне за Британца који жели да остане још у Мерцедесу. Хамилтон се нада да ће продужи уговор који му истиче за 18 мјесеци.

- Волио бих да останем и послије сљедеће сезоне у Мерцедесу. Задовољан сам тимом и близу само свог максимума. На прошлој трци сам имао несрећу у квалификацијама и кренуо са 20. мјеста. Надам се да ћу бити боље среће у Мађарској - казао је Хамилтон, који је уз Михаела Шумахера има највише побједа на овој стази, по четири.

Управо ће квалификације бити врло важне јер је "Хунгароринг" стаза гдје се врло тешко претиче. То је скоро немогуће, што је веома фрустрирајуће за возаче. Једино право мјесто је прва кривина након циљне равнине у коју се долази са брзином од 290 километара на час. Стазу у Мађарској описују као досадну, али знале су се и на њој дешавати занимљиве трке, поготово ако падне киша. Према најавама метеоролога постоји могућност да се то и деси. За суботње квалификације очекује се сунчано вријеме. Укупно ће се возити 70 кругова.

Деманти Фетела

Први човјек Ред Була Хелмут Марко недавно је изјавио да се Мерцедес интересује за актуелног свјетског првака Себастијана Фетела и да је могућ његов прелазак у овај тим. Међутим, те приче Нијемац је демантовао.

- Не знам какве изворе има Хелмут Марко или их уопште нема, али изгледа да су они непоуздани. Тренутно сам фокусиран на ову сезону, јер је сада веома тешко остварити напредак на стази. Са друге стране вјерујем да се свака понуда треба размотрити. За сада се ништа не мијења. Веома сад задовољан мојим тренутним тимом - казао је Фетел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана