Profitirali Danci i Portugalci

Agencije
Profitirali Danci i Portugalci

Banjaluka - Odluka da iz meča Srbija - Albanija nijedna reprezentacija ne osvoji bod najviše odgovara ostalim selekcijama u grupi C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, prije svega Danskoj i Portugaliji.

Nema sumnje da su ove dvije selekcije profitirale, jer da su tri boda dodijeljena ili Srbiji ili pogotovo Albaniji, Danska više ne bi bila na čelu tabele. Kao da im to nije dovoljno, nego žele da njihovi navijači prisustvuju meču u Beogradu.

- Uložićemo sve napore da zabrana prisustva publike ne utiče na danske navijače koji su već kupili karte za put u Beograd prije kazne UEFA - rekao je predsjednik danskog saveza Klaus Breton-Mejer.

Ruke zadovoljno mogu da trljaju i Portugalci, koji su na ovaj način praktično izbrisali kiks iz prvog kola kada su poraženi od Albanije na domaćem terenu, a u igru se vratila i Jermenija.

Da podsjetimo, direktan plasman na Evropsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Francuskoj obezbijediće po dvije najbolje selekcije iz svih devet kvalifikacionih grupa, kao i najbolja trećeplasirana selekcija. Ostale reprezentacije koje na kraju kvalifikacija budu na trećem mjestu imaće šansu da se poslije baraža domognu završnice Evropskog prvenstva, na kojem će prvi put u istoriji učestvovati 24 selekcije.

Tabela

1. Danska    3        1        1        1        3:3     4

2. Albanija         3        1        1        1        2:4     4

3. Portugalija    2        1        0        1        1:1     3

4. Srbija (-3)       2        1        1        0        4:1     1

5. Jermenija         2        0        1        1        2:3     1

 

Parovi: četvrtog kola: Portugalija - Jermenija (15. novembar), Srbija - Danska (15. novembar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana