Славија до даљег домаћин у Фочи

Горан Андрић
Славија до даљег домаћин у Фочи

Источно Сарајево - Фудбалери Славије у првом колу Премијер лиге БиХ за викенд дочекују прошлогодишњег првака Зрињски, али због радова на главном терену Спортско-рекреативног центра Славија у Источном Сарајеву утакмица ће се играти у Фочи на стадиону Сутјеске.

Како би се што боље адаптирали  на "домаћи" терен, "соколови" су одиграли тест утакмицу са Фочацима и добили је са 5:0.

- Почетком јула почела је реконструкција травнате површине на нашем стадиону. Планирано је да се радови заврше до почетка првенства, али потребно је још времена да се направи терен. Са површине игралишта скинути су хумус и бусење. У току је постављање дренажних цијеви, након чега ће услиједити постављање тампона и новог бусења на површини од 8.600 квадратних метара. Због радова на терену бићемо домаћини на стадиону у Фочи дуже од једне утакмице, а већ је резервисан за наша три меча - казао је тренер Славије Драган Радовић.

Неизвјесно је када ће "соколови" угостити неку екипу на свом стадиону у Источном Новом Сарајеву, јер након што бусење траве буде постављено, потребно је да прође 30 дана да би се могле играти утакмице на њему. Како незванично сазнајемо, постављање бусења предвиђено је крајем августа, што би значило да "соколови" тек у октобру могу на свој терен.

- Неће нам бити проблем што играмо утакмице у Фочи, али имамо проблема када је у питању терен за тренирање. На главни стадион не можемо, помоћни је усљед обилних падавина у лошем стању, а површина са вјештачком травом је мала, тако да не можемо уигравати екипу. Надам се да ће људи у клубу ријешити овај проблем - поручио је голман Славије Младен Лучић.

Иначе, "соколови" су у утакмици против Сутјеске имали теренску иницијативу током цијелог сусрета. До првог поготка чекало се до 35. минута, када је Недим Оглечевац прошао по десној страни и упослио Зорана Кокота, а нападач главом погодио мрежу домаћина. Четири минута касније исти играч приморао је голмана Сутјеске Николу Петричевића да поново вади лопту из мреже. Да ће бити велико појачање за Славију, Кокот је показао својим трећим поготком у 44. минуту. До краја сусрета мрежу Сутјеске погодиле су новајлије у плаво-бијелом дресу Петар Митић и Анел Салковић за коначних 0:5.

- Генерална проба је била успјешна и мислим да смо на прави начин себи подигли самопоуздање пред утакмицу против Зрињског. Жеља ми је да у дресу Славије пружам свој максимум и на тај начин допринесем добрим резултатима - истакао је стријелац три поготка за Славију Зоран Кокот.

Концерт

Како "Глас Српске" незванично сазнаје, крајем августа планиран је концерт Светлане Цеце Ражњатовић на главном стадиону Славије, што би могао да буде додатни проблем за клуб, јер уколико на стадиону буде постављена травната површина, може доћи до оштећења терена, док је са друге стране тешко повјеровати да ће се концерт одржати на површини од земљаних тампона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана