Посљедња шанса Барси за трофеј

Душан Репија
Посљедња шанса Барси за трофеј

Валенсија - Стадион "Местаља" вечерас од 21.30 часова биће поприште новог дуела Барселоне и Реал Мадрида, трећег ове сезоне, али првог у којем великани одлучују о трофеју Купа краља.

Иако ово такмичење баш и не ужива највећи углед, лако би се могло десити да је вечерашњи меч посљедња шанса Барселоне да сезону заврши бар са једним пехаром. Каталонци су испали у четвртфиналу Лиге шампиона од Атлетико Мадрида, а пораз прошлог викенда од Гранаде значајно им је смањио шансе за титулу у Примери, пошто пет кола прије краја заостају четири бода за Атлетиком и три за Реалом. Додатни проблем за тренера Херарда Мартина представљају повреде пошто ни на овом мечу неће моћи да рачуна на голмана Виктора Валдеса и Ђерара Пикеа, а медији у Шпанији преносе да ни атмосфера у свлачионици није баш на завидном нивоу. У таквој констелацији снага једини човјек који може да покрене тим је Лионел Меси. Аргентинац је најбољи стријелац у историји "ел класика" са 21 поготком, а прије само двадесетак дана постигао је хет-трик у првенственом дуелу на "Сантијаго Бернабеуу". Послије меча у коме је означен као главни кривац за елиминацију из Лиге шампиона, Меси ће свакако имати императив да се докаже. Додатни мотив сигурно ће му бити и чињеница да још чека на побједу против Реала у Купу.

- Морамо да збијемо редове и покажемо да смо најбољи у најтежим тренуцима. Меч за трофеј увијек је важан, без обзира на то о каквом финалу се ради - рекао је везни играч Барселоне Чави.

У Реалу је нешто боља ситуација, без обзира на турбулентан меч у Дортмунду. Проблем за Карла Анћелотија је повреда Кристијана Роналда који ће готово сигурно пропустити овај меч.

- Барсина филозофија се своди на посјед лопте преко кога контролише утакмицу, наш задатак биће да их осујетимо. Учинићемо све што је у нашој моћи да Роналдо заигра, али сигурно је да нећемо ризиковати. У сваком случају, екипи неће бити први пут да игра без њега, играчи знају да се може и мора и под таквим околностима. Утакмица има огромну важност да би било чије одсуство, па и Роналдово, смјело некога да обесхрабри - рекао је Анћелоти.

Антић

Српски стручњак Радомир Антић, који је некада тренирао Барселону и Реал, вјерује да Лионел Меси не жели превише да се труди на терену јер не воли да игра на крилној позицији. Аргентинац је у реванш мечу четвртфинала Лиге шампиона претрчао 6,8 километара, само 1,5 километара више од голмана Мануела Пинта.

- Меси није много трчао јер му је тренер рекао да игра као крило. То је био његов начин да каже да не жели да буде на тој позицији. Ова ситуација је слична оној када је Ван Гал приморао Ривалда да игра на левој страни, а овај би, сваки пут када би добио лопту, додао Винстону Богарду - рекао је Антић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана