Novak: Znam da će Rafa pokušati sve

Agencije
Novak: Znam da će Rafa pokušati sve

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da u finalu ATP turnira u Pekingu protiv Rafaela Nadala očekuje veliku borbru.

Đoković je nastavio svoju dominaciju u svjetskom tenisu u 2015. godini plasmanom u 12. finale ove godine.

Novak je savladao Davida Ferera rezultatom 6:2, 6:3 i tako nastavio sa sjajnom serijom, pošto samo na turniru u Dohi nije došao do borbe za titulu. Tamo ga čeka najveći rival Rafa Nadal koji se osvetio Fabiju Fonjiniju sa 7:5, 6:2.

„Uvek očekujem veliku borbu sa njim. Pripremam se za borbu i u to nema dileme. On je igrač protiv kojeg sam igrao najviše u svom životu – tajne ne postoje", rekao je Đoković.

Biće to 45. okršaj dvojice najvećih rivala u istoriji tenisa, a španski teniser još uvijek ima prednost – 23:21. .

„Znam da će sutra pokušati sve kako bi osvojio titulu, ali ću i ja isto to uraditi. Mislim da smo obojica na veoma visokom nivou i znamo da igramo ovako velike mečeve. Siguran sam da ćemo publici prikazati dobar tenis. Neka bolji igrač pobedi", dodao je Novak.

On se potom osvrnuo na polufinalni duel sa Fererom.

„Tokom čitavog meča sam dobro servirao, posebno u prvom setu kada sam ubacio 79% prvog servisa. Međutim, nisam dobijao mnogo lakih poena u svojim gemovima. On je mnogo toga vraćao i terao me da igram dodatni udarac."

Srbin je naveo da je prezadovoljan igrom koju pruža u kineskom gradu u kojem ima maksimalnih 28 pobjeda u karijeri.

„Mislim da sam bio izuzetan u gemovima na njegov servis – stavljao sam mnogo pritiska na njega od prve loptice. Prvi udarac sa moje strane večeras je bio veoma kvalitetan i to je ono što sam želeo. Uspeo sam da budem agresivan od starta i ne dozvolim mu duge razmene, pa je sve funkcionisalo veoma dobro", zaključio je Đoković.

Finale ATP turnira u Pekingu na programu je u nedjelju od 13.30 po našem vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana