Новак: Због броја један у Кини

Б92
Новак: Због броја један у Кини

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић изјавио је да је због првог мјеста на ATP листи одлучио да игра на турнирима у Пекингу и Шангају.

Ђоковић је наставио свој низ у престоници Кине тријумфом над Канађанином Васеком Поспишилом са 6:3, 7:5, и тако остао непоражен 21 меч заредом.

"Цijелог живота радите и сањате да постанете број један у свету, најбољи у ономе што радите. Дефинитивно је за тенисере то приоритет, уз освајање Грен слем титула. И то вам даје велику мотивацију, а мени то много значи. Због тога сам и дошао овде, у Пекинг, а бићу и Шангају, јер желим да задржим прво место на крају године", истакао је Ђоковић.

Ђоковић на челу ATP листе има 12.150 бодова, а слиједе га Рафаел Надал са 8.665 и Роџер Федерер, који има 8.170 бодова. До краја сезоне, српски тенисер би, послије Шангаја, требало да учествује на Мастерсу у Паризу и завршном турниру у Лондону. Свјетски медији већ спекулишу да би због рођења дејтета могао да пропусти неки турнир, и да баш због тога жели да одбрани велики број бодова у Кини.

Новак ће се у четвртфиналу састати са бољим из дуела Бугарина Григора Димитрова и Пабла Андухара из Шпаније, који ће играти тек у четвртак. Према првобитном распореду, требало је да се нађу на терену у сриједу, али је киша пореметила планове организатора турнира у Пекингу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана