Нејмар дупло скупљи од Погбе

Агенције
Нејмар дупло скупљи од Погбе

Париз - Челници ПСЖ-а спремни су да прекину изненађујуће миран прелазни рок и на адресу Барселоне уплате невјероватних 222 милиона евра за услуге Бразилца Нејмара.

Толико износи уговорна клаузула одличног фудбалера који би постао више него дупло скупљи од Пола Погбе. Манчестер јунајтед је за Француза платио 105 милиона евра, што је много мање од износа Нејмарове клаузуле. Флерт са Килијаном Мбапеом није довео до озбиљних преговора, а трансфер Пјера Емерика Обамејанга се изјаловио па су Арапи на челу "светаца" одлучили да крену по највећи могући плијен. У Барселони су веома мирни када је у питању Нејмарова будућност, увјерени да овај 25-годишњи играч не планира одлазак из Каталоније. Како пише "Марка", Бразилац би могао да пређе у Париз са жељом да постане легенда клуба, што није лако у Барселони гдје су сва свјетла уперена ка Лионелу Месију. Прије двије године одлични нападач није уливао сигурност навијачима када су га новинари питали о останку у Барселони па је и то информација која даје наду Парижанима. Растанак са Барсом поткрепљује и изјава његовог оца и агента Нејмара сениора коју је дао прије мјесец када су га питали о будућности његовог сина на "Ноу кампу".

- Уколико не будемо имали комфорну ситуацију за рад, онда не можемо остати у Шпанији - рекао је Бразилчев отац.

Раније је Реал озбиљно настојао да највећем ривалу украде једног од најбољих играча, али је тај посао пао у воду. Нејмара сада заступа отац, Нејмар сениор, а не агент Вагнер Рибеиро који је радо преговарао са заинтересованим клубовима, између осталих, и са предсједником ПСЖ-а Насером ел Келаифијем.

- Причали смо два часа и Нејмар је био узбуђен. Био би најважнији играч екипе, што није случај у Барселони - рекао је Рибеиро прошле године.

Очигледно је да богати клубови виде шансу да купе Нејмара због тога што не може да изађе из Месијеве сјенке и као главни аргумент, поред новца, нуде му лидерску улогу. Годинама Барселона одолијева интересовању других клубова, али ако ПСЖ заиста пошаље ову астрономску, до сада невиђену понуду у свијету фудбала, Нејмар би могао да постане "светац".

Стигли Алвеш и Берћиће

ПСЖ је прилично неактиван овог љета, јер су до сада стигла само два играча. Дани Алвеш је дошао без обештећења, док је лијеви бек Јури Берћиће плаћен 16 милиона евра Реал Сосиједаду. Овакво мирно љето изненађује због тога што су Парижани остали без титуле прошле сезоне. С друге стране, клуб ће напустити Хатем Бен Арфа и Гржегорж Криховијак на које тренер Унај Емери више не рачуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана