Лига Европе: Хрватски клубови одлични у првим мечевима

Б92
Лига Европе: Хрватски клубови одлични у првим мечевима

Побједа Динама над Петролулом у госитима од 3:1 обиљежила је данашњи маратон утакмица у оквиру четвртог кола квалификација за Лигу Европе.

Динамо је остварио одличан резултат у гостима послије којег је веома близу пласмана у групну фазу Лиге Европе.

Чоп је из пенала донео предност Динаму, али је Тамуз до полувремена успио да изједначи. Ипак, хрватска екипа је у финишу стигла до тријумфа головима Чопа и Мачада.

На одличан резултат Динама надовезао се и успјех Ријеке, која је тек у финишу сломила отпор Шерифа из Тираспоља. Ријека је доминирала током читавог меча, а награда је стигла у 85. минуту. Леовац је искористио додавање Томечака и погодио мрежу Дегре, за мирнији реванш у Молдавији.

Победама Легије и Виљареала у Казахстану стартовао је програм, а обије екипе успијеле су да обезјбеде побједе у Казахстану.

У четвртак су на програму први мечеви, а вицешампион Србије Партизан остварио је тешку побједу над Нефтчијем, резултатом 3:2 послије преокрета.

Легија је послије избацивања из квалификација за Лигу шампиона минималним резултатом славила против Актобеа и тако остварила одличан резултат пред реванш.

Једини погодак на мечу постигао је Дуда на самом старту другог полувремена, када је искористио асистенцију Брзиског.

Виљареал је већ обезбјједио пролаз у Лигу Европе, пошто је добио Астану у истоименом граду са 3:0. Кани је начео домаћине у првом полувремену, да би коначан резултат поставили Дос Сантос и Марио.

У трећој утакмици виђено је прво изненађење, пошто је кипарска Омонија успјела да извуче реми 2:2 у Москви, против Динама. Кипрани су повели већ у другом минуту, када је Лобјанидтзе савладао Березовскија. Самба је у 33. минуту изједначио и тада се чинило да ће Динамо преокренути, али је Омонија повела послије 15 минута другог дијела, стрелац је био Фофана.

Два минута касније Кокорин је добио други жути картон, али је Битнер ипак погодио за изједначење у 72. минуту.

Тотенхем се мучио до 75. минута против АЕЛ, пошто су домаћи водили поготком Адријана. Ипак, Солдадо је режирао преокрет, прво је изједначио, а потом и намјестио гол Кејну за побједу од 2:1.

Голова није било на мечевима Карабах - Твенте и Рух - Металист, а Хелсинки је са 2:1 побједио Рапид из Беча иако је губио. Шауб погодио за Аустријанце, да би Лод и Виринен донијели преокрет Финцима.

ПСВ се мучио са Шахтјором из Солигорска, али је успио да једним голом стигне до побједе, стрелац је био Адам Махер. Елфсборг није имао већих потешкоћа са Рио Авеом (2:1), баш као ни Динамо из Минска против Национала (2:0). Турски представник Карабукспор неочекивано је савладао Сент Етјен и тако Французима отежао пут до групне фазе Лиге Европе.

На корак од тог успјеха је Јанг Бојс после тријумфа над Дебрецином од 3:1, а солидан резултат има и московска Локомотива, која је ремизирала на гостовању Аполону (1:1). Истим резултатом завршени су дуели Зорја - Фејенорд и Зволе - Спарта, а најубједљивију побједу остварио је Панатинаикос, који је са 4:1 разбио Миђиленд.

Још једно изненађење - Зибру је минималним резултатом побједио ПАОК, али је највећи подвиг направила Астра Ђурђу, која је преокренула у Лиону и пред реванш има 2:1. РНК Сплит одолио је Торину, Сарајево није против Менхенгладбаха (2:3), док је Сосиједад био сигуран против Краснодара.

У сриједу су побједе остварили Дњипро и Интер. Украјинци су у финишу савладали Хајдук из Сплита, док су ’неразури’ предвођени Немањом Видићем били сигурни на Исланду.

Реванш сусрети на програму су за седам дана.

ЛЕ, плеј-оф, први мечеви:
Актобе – Легија 0:1
Астана – Виљареал 0:3
Динамо Москва – Омонија Никозија 2:2
АЕЛ – Тотенхем 1:2
Карабах – Твенте 0:0
ХЈК
– Рапид 2:1
Рух – Металист 0:0
ПСВ – Шахтјор Солигорск 1:0
Динамо Минск – Национал 2:0
Елфсборг
– Рио Аве 2:1
Карабукспор – Сент Етјен 1:0
Петролул – Динамо Загреб 1:3
Аполон – Локомотива Москва 1:1
Јанг Бојс
– Дебрецин 3:1
Зорја – Фејенорд 1:1
Зволе – Спарта 1:1
Панатинаикос – Миђиланд 4:1
Трабзон – Ростов 2:0
Зибру
– ПАОК 1:0
Астерас – Макаби 2:0
Грасхоперс – Клуб Бриж 1:2
Партизан – Нефтчи 3:2
Трнава – Цирих 1:3
Локерен – Хал 1:0
Лион – Астра 1:2
Сплит – Торино 0:0
Реал сосиједад – Краснодар 1:0
Сарајево – Менхенгладбах 2:3
Ријека – Шериф 1:0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана