Кетрин Белис одбила доларе, жели на колеџ

Душан Репија

Њујорк - Највеће изненађење у првом колу женског УС опена направила је 15-годишња Американка Кетрин Белис, која је савладала финалисту Аустралијен опена Словакињу Доминику Цибулкову са 6:1, 4:6, 6:4.

Овом побједом млада тенисерка обезбиједила је новчану награду од 60.000 долара, али је истакла да вјероватно неће узети новац, зато што жели да иде на колеџ. Уколико би узела награду, према америчком закону постоји опасност да  изгуби могућност да студира и има стипендију.

- Мислим да ћу дефинитивно остати аматер за сада, да бих имала отворене опције за колеџ, у случају повреде или да се нешто деси. Али, вољела бих да будем професионалац једног дана. Заиста не размишљам о новчаној награди. Фокусирам се само на тенис, не размишљам о нечему шта може да се деси послије меча, посебно не шта он може да доноси - истакла је Белисова.

Она је постала и најмлађа тенисерка послије 1996. године која је остварила побједу на неком гренд слему. Тада је некада врло талентована Рускиња Ана Курњикова дошла до четвртог кола гдје ју је зауставила Штефи Граф.

- Ушла сам у меч мислећи да ће то бити добро искуство, али нисам ни помишљала да бих могла да побиједим. Не могу да опишем како се осјећам - нагласила је Белис.

Прву побједу на гренд слем турнирима у каријери остварила је и српска тенисерка Александра Крунић. Она је у Њујорку савладала Пољакињу Катажину Питер са 6:4, 6:1. Послије успјешно преброђених квалификација, 21-годишња Српкиња одиграла је одлично и у првом колу, а сада је чека домаћа тенисерка Медисон Киз.

Серена Вилијамс одлично је почела поход на трећи узастопни трофеј на "Флашинг медоузу". Није дала ни грам шансе младој нади америчког тениса Тејлор Таунсенд, која стилом игре и физичким изгледом подсјећа на велику шампионку.

Шарапова

Марија Шарапова је у једном интервјуу на питање шта би промијенила у тенису дала мало очекиван одговор.

- Наплаћивала бих играчима медицински тајм-аут. Тада бисмо видјели коме је помоћ заиста потребна, а коме не. Могли бисмо да зарадимо хиљаде долара - рекла је Шарапова.

Ова изјава вјероватно има везе са Аном Ивановић. Наиме, Марија је била бијесна када је Ана у Синсинатију током меча тражила помоћ доктора, баш када је Рускиња низала поене. Ипак, ни Рускиња није без мане, јер је тенисерка која најгласније вришти приликом сваког поена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана