Кака расплакао пола стадиона

Срна
Кака расплакао пола стадиона

Орландо - Свијету се представио као двадесетогодишњак на мечу Мундијала 2002. године против Костарике када му је селектор Бразила Луис Фелипе Сколари дао 25 минута да покаже шта зна.

На Свјетском првенству у Јапану и Јужној Кореји стигао је до трофеја и тако најавио бајковиту каријеру. Након 15 година играња на врхунском нивоу Рикардо Изексон дос Сантос Леите, познатији као Кака, са сузама у очима рекао је збогом фудбалу у дресу Орландо ситија.

- Ово је посебан дан за мене, много сам размишљао о свему што сам доживио у Орланду. Много ће ми све недостајати, бићу заувијек један од навијача Орланда - рекао је Кака и расплакао пола стадиона.

Иако није успио да одведе Орландо у плеј-оф, заувијек ће остати у срцима навијача који су га прихватили одмах по доласку прије три године када је основан клуб за који је током три сезоне уписао 73 меча и 24 гола у МЛС лиги. Некада најбољи играч свијета, био је најплаћенији фудбалер у САД са платом од седам милиона долара годишње, а још није одлучио да ли ће наставити каријеру јер има 35 година. Својевремено је изјавио да фудбал за њега више не представља задовољство јер се константно бори да се опорави, а његово тијело ужасно трпи. У пребогатој каријери освојио је скоро све што се освојити могло. Један је од четворице фудбалера који су освојили Свјетско првенство (2002), Лигу шампиона (2007) и "Златну лопту" (2007) и посљедњи је играч који је проглашен најбољим на свијету прије доминације Лионела Месија и Кристијана Роналда.

Рођен је у граду Гама 1982. године, а фудбал је почео озбиљно да игра у Сао Паулу, за који је наступао од 2001. до 2003. када је прешао у Милан који га је примијетио на СП и пратио идућу сезону. Наредних шест сезона постао је један од најбољих играча који су икада наступали за "росонере", а у везном реду је играо са Кларенсом Седорфом, Андреом Пирлом, Масимом Амброзинијем и Ђенаром Гатузом, да би потом за рекордних 67 милиона евра прешао у Реал Мадрид. Вратио се на "Сан Сиро" 2013. године и остао сезону, а потом отишао у Орландо, али је током 2014. боравио у Сао Паулу на позајмици. За репрезентацију Бразила одиграо је 92 меча и постигао 29 голова.

Вјерник, твитераш...

Кака је веома активан члан евангелистичке хришћанске цркве којој је давао много новца за рад, а априла 2012. постао је први фудбалер којег је на "Твитеру" пратило више од десет милиона људи, док на "Фејсбуку" има више од 30 милиона пратилаца и налази се на петом мјесту иза Роналда, Месија, Дејвида Бекама и Нејмара. Био је ожењен и има двоје дјеце, а близак је пријатељ са колумбијским нападачем Радамелом Фалкаоом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана