Gaučosi napadaju domaćina za trofej

Agencije
Gaučosi napadaju domaćina za trofej

Santijago - Fudbalske reprezentacije Argentine i Čilea igraće u subotu od 22 časa finalnu utakmicu 44. izdanja Kopa Amerike na stadionu "Hulio Martinez Pradanos" u Santijagu.

Argentinci su u polufinalu deklasirali selekciju Paragvaja sa 6:1 i tako se prvi put od 2007. godine plasirali u finale Kopa Amerike, a navijači titulu čekaju još od 1993. kada su "gaučose" predvodili Fernando Redondo, Dijego Simeone i Gabrijel Batistuta. Impresivnom partijom nokautirali su Paragvajce, koji nisu uspjeli da ponove podvig iz grupne faze takmičenja kada su odigrali neriješeno (2:2), a za utjehu će im ostati borba za treće mjesto protiv Perua. Taj meč na rasporedu je u noći između petka i subote od 1.30 časova. Pored toga, ovo je i najubjedljivija pobjeda u polufinalu Kopa Amerike još od 1997. godine kada je Brazil napunio mrežu Perua sa 7:0.

- Mnogo sam zadovoljniji nego što sam bio poslije duela sa Kolumbijom u četvrtfinalu. Bili smo bolji na svakom dijelu terena nego u tom susretu. Srećan sam zbog pobjede i nikada nije lako slaviti sa 6:1, ali ima i stvari koje moramo da popravimo - rekao je selektor Argentine Herardo Martino.

Prva zvijezda "gaučosa" Lionel Mesi nije dao gol, a dosad je na šampionatu postigao samo jedan i to iz penala, ali bez obzira na to Argentina gura po planu. U polufinalnom susretu tri puta bio je asistent, ali se nije upisao u strijelce. "Gaučosi" su poveli golom Markosa Roha u 15. minutu, da bi Havijer Pastore povisio na 2:0 u 27. Paragvajci su smanjili preko Lukasa Bariosa dva minuta prije kraja prvog dijela igre, da bi početkom drugom poluvremena, tačnije u 47. minutu, Anhel di Marija postigao treći gol za svoj tim. Samo šest minuta kasnije isti igrač ponovo je zatresao mrežu Husta Viljara. Goleadu je nastavio Serhio Aguero u 80. minutu, da bi Gonzalo Iguain u 83. postavio konačan rezultat meča.

- To što ne postižem golove me ne brine ni najmanje. Važno je da Argentina djeluje dobro na terenu i da pobjeđuje. Primarni cilj smo ostvarili i plasirali se u finale, a sada želimo titulu. Trofej Kopa Amerike bio bi spektakularan završetak sezone - kazao je Mesi.

Sa druge strane, domaćin prvenstva Čile u polufinalu je savladao selekciju Perua rezultatom 2:1 i tako će se poslije 28 godina naći u finalu Kopa Amerike.

stadion

Fudbalski nacionalni stadion Čilea pod nazivom "Hulio Martinez Pradanos" biće domaćin finala Kopa Amerike, a kapacitet mu je 48.665 stolica. Potpuno je renoviran 2009. godine, a njegova rekonstrukcija je koštala 18 miliona američkih dolara. Na njemu se igralo finale Svjetskog prvenstva 1962. godine kada je Brazil pobijedio Čehoslovačku sa 3:1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana