Гаучоси нападају домаћина за трофеј

Агенције
Гаучоси нападају домаћина за трофеј

Сантијаго - Фудбалске репрезентације Аргентине и Чилеа играће у суботу од 22 часа финалну утакмицу 44. издања Копа Америке на стадиону "Хулио Мартинез Праданос" у Сантијагу.

Аргентинци су у полуфиналу декласирали селекцију Парагваја са 6:1 и тако се први пут од 2007. године пласирали у финале Копа Америке, а навијачи титулу чекају још од 1993. када су "гаучосе" предводили Фернандо Редондо, Дијего Симеоне и Габријел Батистута. Импресивном партијом нокаутирали су Парагвајце, који нису успјели да понове подвиг из групне фазе такмичења када су одиграли неријешено (2:2), а за утјеху ће им остати борба за треће мјесто против Перуа. Тај меч на распореду је у ноћи између петка и суботе од 1.30 часова. Поред тога, ово је и најубједљивија побједа у полуфиналу Копа Америке још од 1997. године када је Бразил напунио мрежу Перуа са 7:0.

- Много сам задовољнији него што сам био послије дуела са Колумбијом у четвртфиналу. Били смо бољи на сваком дијелу терена него у том сусрету. Срећан сам због побједе и никада није лако славити са 6:1, али има и ствари које морамо да поправимо - рекао је селектор Аргентине Херардо Мартино.

Прва звијезда "гаучоса" Лионел Меси није дао гол, а досад је на шампионату постигао само један и то из пенала, али без обзира на то Аргентина гура по плану. У полуфиналном сусрету три пута био је асистент, али се није уписао у стријелце. "Гаучоси" су повели голом Маркоса Роха у 15. минуту, да би Хавијер Пасторе повисио на 2:0 у 27. Парагвајци су смањили преко Лукаса Бариоса два минута прије краја првог дијела игре, да би почетком другом полувремена, тачније у 47. минуту, Анхел ди Марија постигао трећи гол за свој тим. Само шест минута касније исти играч поново је затресао мрежу Хуста Виљара. Голеаду је наставио Серхио Агуеро у 80. минуту, да би Гонзало Игуаин у 83. поставио коначан резултат меча.

- То што не постижем голове ме не брине ни најмање. Важно је да Аргентина дјелује добро на терену и да побјеђује. Примарни циљ смо остварили и пласирали се у финале, а сада желимо титулу. Трофеј Копа Америке био би спектакуларан завршетак сезоне - казао је Меси.

Са друге стране, домаћин првенства Чиле у полуфиналу је савладао селекцију Перуа резултатом 2:1 и тако ће се послије 28 година наћи у финалу Копа Америке.

стадион

Фудбалски национални стадион Чилеа под називом "Хулио Мартинез Праданос" биће домаћин финала Копа Америке, а капацитет му је 48.665 столица. Потпуно је реновиран 2009. године, а његова реконструкција је коштала 18 милиона америчких долара. На њему се играло финале Свјетског првенства 1962. године када је Бразил побиједио Чехословачку са 3:1.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана