Fudbalski stručnjak Milovan Rajevac za Glas Srpske: Island je kao moja Gana

Dušan Repija
Fudbalski stručnjak Milovan Rajevac za Glas Srpske: Island je kao moja Gana

Velenje - Tvorac čuda iz Južne Afrike tj. reprezentacije Gane, koju je doveo do četvrtfinala Svjetskog prvenstva, Milovan Rajevac sa velikom pažnjom posmatra Evro u Francuskoj i navija za jedan tim - Island.

Baš kao i većini ljubitelja fudbala, "ribari" su osvojili i njegovo srce, a Rajevac smatra da još nisu rekli posljednju riječ.

- To što igraju protiv Engleske u osmini finala ne znači da su ispali. Kada ekipa igra sa onoliko želje, srcem i bez kompromisa, sve je moguće. Englezi jesu favoriti, sviđa mi se kako je Hodžson posložio igru, ali su toliko puta izvisili u nokaut fazi, tako da su verovatno pod ogromnim pritiskom - smatra Rajevac.

Njega ne bi iznenadilo da Englezi popiju još jednu gorku pilulu.

- Ratnički duh Islanđana podseća me na moju Ganu iz 2010. godine. Da smo imali malo više sreće ušli bi među četiri najbolje selekcije sveta, ali je dalje otišao Urugvaj. Realno je da prođe Engleska, koja ima više fudbalera nego Island stanovnika, ali ovo Evropsko prvenstvo je već do sada ponudilo mnogo iznenađenja - rekao je Rajevac.

Iako ističe da će sve utakmice biti zanimljive i da očekuje više golova i bolju igru nego u dosadašnjem dijelu prvenstva, jedan meč osmine finala ipak je u centru pažnje, Španija - Italija.

- To je fudbalski klasik. Italijane su svi otpisali još pre početka turnira, ali su još jednom pokazali da kod njih ne igraju imena. Verujem da će Antonio Konte smisliti taktiku da iznenadi Visentea del Boskea, a dosta toga može da prepiše od Ante Čačića - naglasio je novi trener Rudara iz Velenja.

Sticajem okolnosti desna strana žrijeba je po imenima mnogo jača, što ostavlja prostor da neka ekipa iz lijeve ode do same završnice.

- Sve su kvalitetne selekcije, niko nije slučajno u osmini finala i svi imaju šanse. Mislim da najveće šanse za visok plasman iz tog dela žreba ima pobednik duela između Hrvatske i Portugalije, jer obe reprezentacije imaju odlične pojedince koji mogu da reše svaki meč. Belgija je takođe vrlo jaka - zaključio je Rajevac.

Paje, Džudžak i Bejl

Najveći utisak od pojedinaca na Milovana Rajevca ostavili su Francuz Dimitri Paje, Mađar Balaš Džudžak i Velšanin Geret Bejl.

- Maestralno vode svoje reprezentacije i zaslužuju sve pohvale. Da je recimo Rusija imala nekog od njih sigurno se ne bi ovako obrukala. Ovako, još jednom je prevladao loš mentalitet "baćuški" - rekao je Rajevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana