Фудбалски савез Хондураса нема новца за одлазак националног тима на реванш меч: До Аустралије како се ко снађе

Срна
Фудбалски савез Хондураса нема новца за одлазак националног тима на реванш меч: До Аустралије како се ко снађе

Тегусигалпа - Фудбалска репрезентације Хондураса јури треће узастопно учешће на Свјетском првенству, али на путу за Русију не стоји им само Аустралија, са којом играју у баражу, већ и финансије због којих не знају ни како ће отићи на реванш на други континент.

Након што су заузели четврто мјесто у посљедњем кругу квалификација у КОНКАФ зони и тако селекцију САД оставили без наде да ће отићи на Мундијал, Мејнор Фигуероа и другови полако размишљају о утакмицама баража против "кенгура". Већина фудбалских стручњака означила је Аустралију као фаворита у овом двомечу, али како ствари стоје, биће то борба Давида и Голијата пошто Фудбалски савез Хондураса нема 900.000 долара да плати директан лет својим фудбалерима на реванш који је на програму у Сиднеју 15. новембра. Први меч на распореду је пет дана раније у Сан Педру одакле ће се Аустралијанци, који немају проблема са новцем, одмах вратити чартером по завршетку утакмице како би имали више времена да се одморе и спреме за реванш. Што се тиче репрезентативаца Хондураса, они ће пут Аустралије како се ко снађе, што се тешко гдје може видјети, поготово када се говори о репрезентацији која се налази на корак од Мундијала.

- Не сви, али већина фудбалера ће путовати у бизнис класи до Сиднеја. Остатак делегације и фудбалери који немају новца летјеће у економској класи. Одмах послије првог меча летимо за Лос Анђелес како бисмо регулисали визе, а потом нас одатле чека лет од 15 часова до Сиднеја, како се ко снађе - рекао је први оперативац Фудбалског савеза Хондураса Херардо Рамос.

Фудбалери Хондураса до првог меча биће смјештени на 2.000 метара надморске висине у једном мјесташцу удаљеном 177 километара од Сан Педра. Играчи ће сигурно бити доста исцрпљени пред реванш, па ће бити велики подвиг ако избаце Аустралију. Они имају своје везе у овој држави и сналазе се како знају и умију.

- Помаже нам свакодневно Џери Гомез, наш човјек који игра у Аустралији и који ће нас сачекати тамо. Он ће пренијети селектору Хорхеу Пинту све што треба да зна уочи реванша са Аустралијом, а успоставили смо контакте и са нашом дијаспором како би фудбалери имали подршку на трибинама - додао је Рамос.

Немају звијезда у тиму

Селектор Хондураса Хорхе Пинто већ је саопштио списак од 25 фудбалера, који су мало познати свјетској јавности. Већина играча игра у отаџбини, а најпознатија имена су легендарни капитен Мејнор Фигероа, који је некада играо за Виган и Хал, бивши играч Селтика Емилио Изагуире, затим Ентони Лозано, који је у Барселони Б, и првотимац Хјустона Ромел Хјото.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана