Ферер мучио Надала пред 43. Рафоле

Б92
Ферер мучио Надала пред 43. Рафоле

Шпански тенисер Рафаел Надал заказао је на Мастерсу у Монте Карлу 43. дерби са најбољим играчем планете Новаком Ђоковићем.

Надал је у четвртфиналу у Кнежевини послijе исцрпљујуће борбе од скоро три сата савладао сународника Давида Ферера са 6:4, 5:7, 6:2.

Новак и Рафа састаће се први пут од финала Ролан Гароса прошле године када је Шпанац, који води са 23-19 у победама, био бољи резултатом 3:6, 7:5, 6:2, 6:4.

То ће уједно и бити прво велико полуфинале за Рафу од повратка на терен послије паузе због повреде, пошто је претходно биљежио слабе резултате на великим турнирима.

Српски представник претходно је био убједљив против Хрвата Марина Чилића препустивши му само три гема, а уписао је у нови сет са ’нулом’.

У другом полуфиналу састаће се Чех Томаш Бердих и Француз Гаел Монфис.

У 29. дуелу Надала и Ферера боље рангирани шпански играч је до 23. побједе дошао послије два сата и 45 минута игре.

Рафа је у првом сету направио два брејка и повео са 5:2. Тада је Давид вратио један гем на сервис противника искористивши прву брејк лопту, али је Надал ипак ријешио први дио игре у своју корист.

Послије 3:0 и два брејка предности у другом сету чинило се да је 43. Рафоле близу, али тако није мислио момак из Валенсије. Смањио је на 3:1, а онда сачекао нову прилику за потпуни егал. Пети играч планете сервирао је код 5:4 за полуфинале – Ферер је поново изборио брејк шансу и изједначио. Пун самопоуздања наставио је да напада, ’бик са Маљорке’ био је потпуно пољуљан и Ферер је са нова два гема изједначио у сетовима.

Тада је направио грешку која га је вероватно коштала тријумфа – одлучио је да продужи паузу између сетова напустивши терен, чиме је потпуно пореметио добар ритам који је имао.

Надал му је већ на старту одлучујућег сета одузео сервис, а иако је Ферер имао прилике да се врати, Рафа га је дотукао новим брејком за полуфинале.

У том дијелу игре осмоструки шампион Мастерса у Монте Карлу често је комуницирао са тренером и ујаком Тонијем, због чега је добио чак три опомене од главног судије.

На крају, Надал је дуел завршио са 24 винера и 29 неизнуђених грешака, док се овога пута Фереру није исплатила офанзивнија партија – 31 директан поен и 45 грешака.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 3.288.530 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана