Đoković počeo novu epohu karijere

Glas Srpske
Đoković počeo novu epohu karijere

Pariz - Najbolji srpski teniser Novak Đoković juče je započeo novu epohu svoje karijere, jer je odradio prvi trening sa novim trenerom Andreom Agasijem na terenima Rolan Garosa.

Njih dvojica tako su zvanično počeli saradnju, a prve zajedničke fotografije sa terena brzo su postale hit na društvenim mrežama. Đoković će pod komandnom palicom prekaljenog asa pokušati da se vrati u formu kakva ga je krasila do prošlogodišnjeg osvajanja trofeja u Bulonjskoj šumi.

Od tog trenutka njegova forma je u velikom padu, a i sam je priznao da nije bio dovoljno gladan pobjeda kada je ispunio jedan od glavnih ciljeva u karijeri. Kako se situacija nije bitnije promijenila ni početkom nove sezone, Đoković je odlučio da raskine saradnju sa svim članovima stručnog štaba, uključujući dugogodišnjeg trenera Marjana Vajdu. Tada je rekao da mu je potrebna promjena, a poslije razgovora sa nekoliko bivših asova. uključujući Gustava Kuertena i Pita Samprasa, odlučio se za Agasija.

Tokom bogate karijere u kojoj je osvojio osam grend slem trofeja, Amerikanac je imao sličan pad, mnogo drastičniji od Đokovićevog, jer je u jednom trenutku ispao iz društva 100 najboljih tenisera svijeta. Međutim, pronašao je motiv i ponovo se vratio na vrh. Đoković je upravo zbog toga odlučio da ga angažuje, jer harizmatični Agasi najbolje zna put povratka iz krize.

Ostaje da se vidi da li će i kada saradnja dvojice teniskih legendi dati prve rezultate. Navijači srpskog tenisera nadaju se da će Đoković preko noći ponovo postati strah i trepet za rivale i da će odbraniti titulu na Rolan Garosu. Znake oporavka pokazao je na mastersu u Rimu, gdje ga je u finalu zaustavio Aleksandar Zverev, ali je Đoković do tog meča odigrao nekoliko partija na istom nivou kao kada je bio najbolji na svijetu.

Đoković iznenadio Mareja

Britanski teniser Endi Marej iznenađen je odlukom velikog rivala Novaka Đokovića da na mjesto trenera postavi Andrea Agasija.

- Iako ne znam kakav im je dogovor, znam da je Andre veoma, veoma zauzet, pošto radi toliko stvari pored tenisa, a ima i svoju školu u Las Vegasu. Bio sam pomalo iznenađen kada je Novak saopštio da će sarađivati sa njim jer nisam vjerovao da će se Andre jednog dana odlučiti da postane trener - istakao je Marej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana