Đoković odmor završava u Dohi

Agencije
Đoković odmor završava u Dohi

Doha - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković novu sezonu počeće na turniru u Dohi, koji se igra od 5. januara naredne godine.

Srbin je i ovu godinu počeo u Kataru, kada je eliminisan u četvrtfinalu od Hrvata Ive Karlovića, ali je poslije toga odigrao najbolju sezonu u karijeri u kojoj je postavio nekoliko rekorda. Za turnir u Dohi prijavili su se branilac trofeja Tomaš Berdih, Rafael Nadal, David Ferer, dok se Rodžer Federer opredijelio da se što prije prilagodi za Australijen open pa će igrati u Brizbejnu. Turnir u Dohi igra se za ukupan nagradni fond od 1,22 miliona dolara.

Đokovićev kolega iz Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki imao je samo riječi hvale za fenomenalne partije koje je pokazao Nole ove godine.

- Ovo je najbolja Novakova sezona u istoriji i tu nema dileme, a prešao je igricu. Kada gledamo na televiziji, deluje nestvarno, pomalo i dosadno. Igra na nekoliko nivoa iznad ostalih, čak i Federer, koji mu je najbliži, u stvari je daleko. Videli smo i u finalu Londona da nije ni blizu da ga dobije. Čestitam mu od srca, zaista je digao naš sport na jedan drugi nivo. Želim mu da to što duže traje - izjavio je Troicki za B92.

Zbog suspenzije Troicki nije igrao godinu, a istakao je da mu je Novak najviše pomogao na psihološkom planu kada su mu skoro svi okrenuli leđa.

- Pomogao mi je mnogo. Trenirali smo zajedno. Trenirali smo mi i ranije, znamo se oduvek. Ali naravno da mi je mnogo značilo kad mi je bilo najteže da treniram sa takvim igračem. Znamo se odmalena i prosto mi je neverovatno da vidim šta on sada sve postiže, na kom je sada nivou i presrećan sam zbog njega. On sve to zaslužuje, jer sve što radi, radi sa 101 odsto snage i zato ostvaruje sve te rezultate - dodao je Troicki, koji je sezonu završio na 22. mjestu ATP liste, ostvario skor 35-28 i osvojio jedan trofej u Sidneju.

Hladnoća u Gentu

Finale Dejvis kupa trebalo bi da bude od petka do nedjelje, a belgijski i britanski teniseri ne treniraju baš normalno. Odlučujući susret biće odigran u areni "Flanders ekspo" u Gentu, a oba tima od ponedjeljka treniraju tamo na veoma niskim temperaturama, dok su u utorak izmjerena tri stepena Celzijusa. Žrijeb za finale biće obavljen u četvrtak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana