Albanci za dva miliona na Evru

Agencije
Albanci za dva miliona na Evru

Jerevan - Pobjedom nad Jermenijom u gostima sa 3:0 fudbaleri Albanije ostvarili su istorijski uspjeh i plasirali se na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, ali odmah nakon meča počele su kružiti priče da su pojedini igrači domaće selekcije dobili mito od 2.000.000 evra.

Kako prenose pojedini mediji u Srbiji i Albaniji trojica odbrambenih igrača i golman Jermenije dobili su po 500.000 evra mita za poraz od Albanije. Jermenima ovaj meč nije ništa značio jer su odavno izgubili sve šanse za prolaz, dok je Albancima samo pobjeda garantovala direktan plasman na Evro. Takođe, kvote na pobjedu Albanije pred meč drastično se pale na kladionicama u Londonu, Hongkongu, Singapuru, Berlinu i Parizu. Kvota na trijumf Jermenije je 20 minuta pred početak duela sa 2,85 skočila na 4,10, dok je kvota na trijumf Albanije sa 2,60 pala na 2,05. Na kraju su Albanci slavili autogolom Kama Hovnanisijana i golovima Berata Ćimšitija i Armanda Sadikua. Albanci su možda podmitili Jermene, ali to će se teško dokazati, a ono što je sigurno da su njihovi navijači još jednom pokazali loše ponašanje i nepoštovanje. Očigledno još nisu zaboravili poraz od Srbije u Elbasanu pa su tokom slavlja zapalili srpsku zastavu sa dvoglavim orlom. To pojedincima sa Kosova nije bilo dosta pa su otišli još dalje u ispoljavanje mržnje i šovinizma prema Srbiji. U opštini Bujanovac na jugu Srbije pripadnici albanske nacionalne manjine izašli su na ulice kako bi proslavili istorijski uspjeh. Oni su često uzvikivali parole mržnje "Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji" i "J... Srbe" uz pogrdni naziv za Srbe.

Pored Albanaca direktno učešće izborili su još Poljska i Rumunija kojoj je uslugu učinila Grčka pobjedom nad Mađarskom. Pored ove tri selekcije iz grupa D, F, i I na Evro još idu Njemačka, Sjeverna Irska i Portugalija, dok će u baraž Republika Irska, Mađarska i Danska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana