Албанци за два милиона на Евру

Агенције
Албанци за два милиона на Евру

Jереван - Побједом над Јерменијом у гостима са 3:0 фудбалери Албаније остварили су историјски успјех и пласирали се на Европско првенство у Француској, али одмах након меча почеле су кружити приче да су поједини играчи домаће селекције добили мито од 2.000.000 евра.

Како преносе поједини медији у Србији и Албанији тројица одбрамбених играча и голман Јерменије добили су по 500.000 евра мита за пораз од Албаније. Јерменима овај меч није ништа значио јер су одавно изгубили све шансе за пролаз, док је Албанцима само побједа гарантовала директан пласман на Евро. Такође, квоте на побједу Албаније пред меч драстично се пале на кладионицама у Лондону, Хонгконгу, Сингапуру, Берлину и Паризу. Квота на тријумф Јерменије је 20 минута пред почетак дуела са 2,85 скочила на 4,10, док је квота на тријумф Албаније са 2,60 пала на 2,05. На крају су Албанци славили аутоголом Кама Ховнанисијана и головима Берата Ћимшитија и Арманда Садикуа. Албанци су можда подмитили Јермене, али то ће се тешко доказати, а оно што је сигурно да су њихови навијачи још једном показали лоше понашање и непоштовање. Очигледно још нису заборавили пораз од Србије у Елбасану па су током славља запалили српску заставу са двоглавим орлом. То појединцима са Косова није било доста па су отишли још даље у испољавање мржње и шовинизма према Србији. У општини Бујановац на југу Србије припадници албанске националне мањине изашли су на улице како би прославили историјски успјех. Они су често узвикивали пароле мржње "Убиј, закољи, да Србин не постоји" и "Ј... Србе" уз погрдни назив за Србе.

Поред Албанаца директно учешће изборили су још Пољска и Румунија којој је услугу учинила Грчка побједом над Мађарском. Поред ове три селекције из група Д, Ф, и И на Евро још иду Њемачка, Сјеверна Ирска и Португалија, док ће у бараж Република Ирска, Мађарска и Данска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана