Agasi mora češće da bude uz Đokovića

Glas Srpske
Agasi mora češće da bude uz Đokovića

Istborn - Poslije tačno 20 dana pauze Novak Đoković danas će ponovo istrčati na teren i to na turniru u Istbornu, a ako želi da se zadrži u vrhu ATP liste, moraće da podigne nivo igre.

Đoković nije igrao od 7. juna, kada je izgubio od Dominika Tima na Rolan Garosu, a naredni rival u drugoj rundi Istborna biće mu Jirži Veseli, koji je na startu turnira pobijedio Vaseka Pospišila sa >>>>. Biće to Novakov prvi nastup na ovom turniru, koji je iz serije 250, a poslužiće mu kao posljednja provjera pred Vimbldon, koji počinje narednog ponedjeljka. U boksu srpskog tenisera ponovo neće biti Andrea Agasija, koji će mu se priključiti na Vimbldonu. Legendarni Džon Mekinro smatra da to nije najbolja opcija, pogotovo ako se zna da je srpski igrač trenutno u krizi.

- Ne vidim kako bi njihova saradnja mogla da potraje ako je Andre uz njega samo u pojedinim trenucima. Ali, ako bi bio uz njega recimo mjesec, to bi bila potpuno drugačija situacija. Potrebno vam je bar ono što sam ja imao prošle godine sa Raonićem, da osjetite njegovu rutinu, da vidite šta ga pokreće i šta vi možete da doprinesete. Ne dovodim u pitanje to da bi Andre mogao da doprinese Novaku, volio bih da uspiju, pošto bi to bilo lijepo vidjeti, a bilo bi i dobro za sport. Ali, teško je pomisliti da bi moglo da ima smisla tako brzo. Potrebno je vrijeme - istakao je Mekinro.

Od kada su dogovorili saradnju Agasi i Đoković zajedno su radili samo jednu sedmicu na Rolan Garosu, tako da Amerikanac za to vrijeme nije mogao puno da utiče na igru srpskog tenisera. Đoković skoro godinu ne igra dobro, a upravo je od prošlog Vimbldona krenuo da pada kada je ispao već u trećoj rundi. Tako da je krajnje vrijeme da krene pobjeđivati i osvajati titule, a početkom godine je posljednji put podigao pehar i to u Dohi. To mora uraditi da ne bi izgubio i četvrto mjesto na ATP listi, jer mu je Rodžer Federer prišao na samo 540 bodova.

Najboljih 10 na svijetu

Endi Marej (V. Britanija)    9.390

Rafael Nadal (Španija)       7.285

Sten Vavrinka (Švajcarska)          6.175

Novak Đoković (Srbija)       5.805

Rodžer Federer (Švajcarska)         5.265

Marin Čilić (Hrvatska)      4.235

Miloš Raonić (Kanada)       4.150

Dominik Tim (Austrija)       3.895

Kei Nišikori (Japan) 3.830

Žo Vilfred Conga (Francuska)    3.075

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana