Агаси мора чешће да буде уз Ђоковића

Глас Српске
Агаси мора чешће да буде уз Ђоковића

Истборн - Послије тачно 20 дана паузе Новак Ђоковић данас ће поново истрчати на терен и то на турниру у Истборну, а ако жели да се задржи у врху АТП листе, мораће да подигне ниво игре.

Ђоковић није играо од 7. јуна, када је изгубио од Доминика Тима на Ролан Гаросу, а наредни ривал у другој рунди Истборна биће му Јиржи Весели, који је на старту турнира побиједио Васека Поспишила са >>>>. Биће то Новаков први наступ на овом турниру, који је из серије 250, а послужиће му као посљедња провјера пред Вимблдон, који почиње наредног понедјељка. У боксу српског тенисера поново неће бити Андреа Агасија, који ће му се прикључити на Вимблдону. Легендарни Џон Мекинро сматра да то није најбоља опција, поготово ако се зна да је српски играч тренутно у кризи.

- Не видим како би њихова сарадња могла да потраје ако је Андре уз њега само у појединим тренуцима. Али, ако би био уз њега рецимо мјесец, то би била потпуно другачија ситуација. Потребно вам је бар оно што сам ја имао прошле године са Раонићем, да осјетите његову рутину, да видите шта га покреће и шта ви можете да допринесете. Не доводим у питање то да би Андре могао да допринесе Новаку, волио бих да успију, пошто би то било лијепо видјети, а било би и добро за спорт. Али, тешко је помислити да би могло да има смисла тако брзо. Потребно је вријеме - истакао је Мекинро.

Од када су договорили сарадњу Агаси и Ђоковић заједно су радили само једну седмицу на Ролан Гаросу, тако да Американац за то вријеме није могао пуно да утиче на игру српског тенисера. Ђоковић скоро годину не игра добро, а управо је од прошлог Вимблдона кренуо да пада када је испао већ у трећој рунди. Тако да је крајње вријеме да крене побјеђивати и освајати титуле, а почетком године је посљедњи пут подигао пехар и то у Дохи. То мора урадити да не би изгубио и четврто мјесто на АТП листи, јер му је Роџер Федерер пришао на само 540 бодова.

Најбољих 10 на свијету

Енди Мареј (В. Британија)    9.390

Рафаел Надал (Шпанија)       7.285

Стен Вавринка (Швајцарска)          6.175

Новак Ђоковић (Србија)       5.805

Роџер Федерер (Швајцарска)         5.265

Марин Чилић (Хрватска)      4.235

Милош Раонић (Канада)       4.150

Доминик Тим (Аустрија)       3.895

Кеи Нишикори (Јапан) 3.830

Жо Вилфред Цонга (Француска)    3.075

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана