Agasi: Kei može da dobija Novaka

Agencije
Agasi: Kei može da dobija Novaka

Legendarni američki teniser Andre Agasi kaže će Kei Nišikori postati Gren slem šampion.

"Na US openu ga je jedna pobjeda djelila od trofeja. Vjerovatno je najveći razlog što nije uzeo titulu to što se umorio mnogo tokom turnira, ponekad jednostavno nema sreće. Za mene nema sumnje da on može da osvoji Gren slem titulu", rekao je Agasi, koji je osvojio osam najvećih trofeja.

"Očigledno je da je Kei to sebi postavio kao cilj – sa gledišta talenta, sposoban je da osvoji Gren slem trofej. Igra dinamično i nevjerovatno je brz", dodao je Amerikanac poslije revijalnog meča sa Keijem u Tokiju.

Agasi vjeruje da Nišikori ima oružja da pobjeđuje Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

"Pobjedio je Đokovića na putu do finala US opena – ako je uradio to jednom, može to da učini ponovo", rekao je Agasi i dodao da će Nišikori biti među prvima kada se bude pravila smjena generacija.

"Pozicionirao se dobro kako bi on bio taj koji će da uskoči. On je jedan od rijetkih tenisera koje bih platio da gledam, toliko je dobar".

Na kraju je Agasi upozorio Nišikorija da mora da pazi na svoje tijelo kako bi ostao zdrav tokom cijele godine.

"U tenisu ne moraš da igraš sjajno – moraš sam da igraš bolje od jedne osobe. Kei može da igra sjajno i kad ne mora, što je dobra stvar. Ali mentalno je mnogo akše da igraš taman koliko je potrebno. To pomaže dugotrajnosti – mentalno, emotivno i fizički", zaključio je Agasi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana