Агаси: Кеи може да добија Новака

Агенције
Агаси: Кеи може да добија Новака

Легендарни амерички тенисер Андре Агаси каже ће Кеи Нишикори постати Грен слем шампион.

"На US опену га је једна побjеда дjелила од трофеја. Вjероватно је највећи разлог што није узео титулу то што се уморио много током турнира, понекад једноставно нема среће. За мене нема сумње да он може да освоји Грен слем титулу", рекао је Агаси, који је освојио осам највећих трофеја.

"Очигледно је да је Кеи то себи поставио као циљ – са гледишта талента, способан је да освоји Грен слем трофеј. Игра динамично и невјероватно је брз", додао је Американац послије ревијалног меча са Кеијем у Токију.

Агаси вјерује да Нишикори има оружја да побјеђује Новака Ђоковића, Роџера Федерера и Рафаела Надала.

"Побједио је Ђоковића на путу до финала УС опена – ако је урадио то једном, може то да учини поново", рекао је Агаси и додао да ће Нишикори бити међу првима када се буде правила смјена генерација.

"Позиционирао се добро како би он био тај који ће да ускочи. Он је један од ријетких тенисера које бих платио да гледам, толико је добар".

На крају је Агаси упозорио Нишикорија да мора да пази на своје тијело како би остао здрав током цијеле године.

"У тенису не мораш да играш сјајно – мораш сам да играш боље од једне особе. Кеи може да игра сјајно и кад не мора, што је добра ствар. Али ментално је много акше да играш таман колико је потребно. То помаже дуготрајности – ментално, емотивно и физички", закључио је Агаси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана