Reprezentacija Republike Srpske igra protiv Galicije

Dubravko Curać
Reprezentacija Republike Srpske igra protiv Galicije

BANjA LUKA - Fudbalska reprezentacija Republike Srpske do kraja ove kalendarske godine trebalo bi da odigra prijateljski susret protiv jedne španske pokrajine, najvjerovatnije Galicije.

Ovo je zaključeno na jučerašnjem sastanku u prostorijama FS Srpske u Banjoj Luci na kojem su razgovarali selektor Borče Sredojević i generalni sekretar FS Srpske Rodoljub Petković.

- Tema sastanka sa selektorom Sredojevićem bile su predstojeće aktivnosti reprezentacije. U prvom planu bila je utakmica sa mladom selekcijom Srbije 19. novembra, a razgovarali smo i o mogućnosti da do kraja godine odigramo jedan susret sa nekom od ekipa iz Španije. Kako sada stvari stoje, to bi najprije mogla da bude pokrajina Galicija u kojoj je naš selektor kao igrač nastupao za Deportivo la Korunju. Tamo radi još jedan broj ljudi iz Republike Srpske i BiH, među kojima su Vladimir Gudelj i Milorad Ratković, s kojima namjeravamo da obavimo razgovore i vidimo kakve su mogućnosti da oni dođu u Banju Luku odnosno da mi putujemo kod njih u goste - rekao je Petković.

Prema njegovim riječima utakmice reprezentacije bile bi i prijateljske i humanitarne.

- Svi mečevi selekcije imali bi, pored prijateljskog, i humanitarni karakter. Dio novca od karata i sponzora proslijedili bi u dječije domove, bolnice, ugroženim porodicama, za razvoj omladinskog fudbala i tako dalje. Pored toga mi želimo da na ovaj način imamo bolji uvid u kvalitet našeg fudbala, da ga afirmišemo, ali i da uspostavljamo veze koje bi sigurno bile od velike koristi i Republici Srpskoj i BiH - dodao je Petković.

Fudbalski savez Republike Srpske uputio je zvaničan zahtjev od FS BiH za saglasnost da naša reprezentacija može da igra međunarodne mečeve.

- Mi ne želimo da bilo šta radimo što nije po statutu FS BiH, odnosno po propisima FIFA i UEFA. Nema nikakvog razloga da bilo ko osporava nastupe selekcije Republike Srpske jer u svim evropskim zemljama pokrajine imaju svoje reprezentacije i ulogu igrati mečeve sa bilo kojim protivnikom - istakao je na kraju Petković.

Sredojević bira saradnike 

Na sastanku u prostorijama FS Republike Srpske dogovoreno je da selektor Borče Sredojević odredi saradnike koji će mu pomagati u radu. Pored toga, bilo je govora i o igračkom kadru i izvjesno je da će pozive dobiti veliki broj fudbalera sa ovih prostora koji nastupaju širom svijeta. Naravno, mogućnost njihovog odziva biće uslovljena obavezama u klubovima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana