Zrinjski nema dostojnog rivala

Danijel Radujković
Zrinjski nema dostojnog rivala

Mostar - Uoči početka ove sezone Premijer lige BiH "Glas Srpske" je napravio anketu među trenerima ekipa o tome ko su favoriti za osvajanje prvog mjesta, a od njih 12 čak devet je stavilo Zrinjski na prvo mjesto i čini se da su dobro prognozirali, jer su Mostarci nakon deset kola na odličnom putu da odbrane titulu.

Treneri premijerligaša očigledno dobro poznaju kvalitete Zrinjskog, a većina njih je tada rekla da je to najbolje organizovan klub u BiH. Međutim, pitanje je da li su svi oni očekivali da će Mostarci nakon deset mečeva imati devet pobjeda, samo jedan poraz i velikih osam bodova više od prvih pratilaca Širokog Brijega i Željezničara. Pobjeđivali su sve glavne rivale za titulu, a posebno impresivno je to što su Sarajevo i Željezničar savladali na gostovanju, što nije nimalo lako. Posljednji uspjeh ostvarili su upravo na "Grbavici", čime su ekipi Admira Adžema daleko pobjegli, a činilo se da će Željezničar biti ta jedina ekipa koja može da im parira. Trener Zrinjskog Blaž Slišković očigledno je sastavio jak tim, sa dobrim pojedincima, a do sada se najviše istakao Banjalučanin Nemanja Bilbija, koji je sa sedam postignutih golova prvi strijelac lige. Upravo on je srušio Željezničar i tako zabetonirao svoj tim na vrhu tabele. Iako su do kraja sezone ostala još 22 kola iz ove perspektive teško je vidjeti neku ekipu koja će stići i prestići Zrinjski.

- Idemo utakmicu po utakmicu, ali želim da i dalje idemo ovim tempom, nezaustavljivo. Protiv Željezničara smo prikazali kvalitetnu igru. Imali smo nekoliko zicera i mislim da smo sasvim zasluženo pobijedili - rekao je Slišković na pres-konferenciji nakon meča sa Željezničarem.

Pobjeda u ovom meču sigurno će njegovoj ekipi uliti još više samopouzdanja pred nastavak prvenstva. Zaliha od osam bodova prednosti nad prvim pratiocima omogućava im da se mirno pripremaju tokom reprezentativne pauze. Zrinjskom za sada ne smeta što je ostao bez nekoliko igrača iz šampionske ekipe iz prošle sezone.

- Istina je da smo ostali bez četiri-pet standardnih igrača, ali i dobili smo one koji su željni uspjeha i koji imaju kvalitet za Premijer ligu. Kod tih igrača postoji motiv i zato smo i dali zeleno svjetlo da pustimo neke igrače. Nema tu posebnog recepta, pustili smo igrače koji nemaju motiv da igraju Premijer ligu - dodao je Silšković.

Borac naredni rival

Veliku seriju Zrinjskog u narednom kolu pokušaće prekinuti Borac, koji 14. oktobra gostuje u Mostaru. Biće to posljednje kolo prvog dijela takmičenja, a Banjalučani će imati težak zadatak da otkinu koji bod Zrinjskom na njegovom terenu. To za sada ove sezone nije uspjela nijedna ekipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana