Život okončan u šesnaestercu

Brane Radulović
Život okončan u šesnaestercu

Derventa - Golman Borca iz Osinje Dejan Majstorović preminuo je na terenu tokom utakmice Područne lige Doboj u kojoj je njegov tim gostovao Bratstvu u Donjoj Dubici pokraj Odžaka.

Gosti iz Osinje poveli su sa 1:0 u trećem minutu susreta da bi samo tri minuta kasnije u svom šesnaestercu Majstorović pao. Bio je sam na tom dijelu terena, jer se akcija odvijala na drugom kraju igrališta. Igrači su primijetili da golman nepomično leži pa su mu odmah pritrčali. Iako pod šokom, pokušali su da mu pruže pomoć, ali je puls već bio osjetno oslabljen. Majstorović je automobilom prebačen u šamački Dom zdravlja, ali spasa nije bilo i ljekari su samo konstatovali smrt. Pozvani su Dejanov otac Zlatko i brat Saša, dok je tijelo nesrećnog mladića, rođenog 1. aprila 1993. godine prevezeno u dobojski Regionalni medicinski centar.

- Ova tragedija nas je šokirala. Naše selo od nedjelje, kada se sve dogodilo, tuguje i žali za mladim čovjekom. Bio je mladić za primjer, koji ranije nije imao zdravstvenih problema. Bio je zaposlen, mada je uvijek stizao na treninge, gdje se sa jednim drugarom smjenjivao na golu. Istinski je volio sport, kome je, eto, i život dao - rekao je predsjednik Bratstva Stanko Tomić, koji je uputio izraze najdubljeg saučešća porodici Majstorović.

Tuga je i među stanovnicima derventske opštine, a juče je u kuću porodice Majstorović dolazilo na desetine mještana, koji su željeli da sa roditeljima nesrećnog Dejana podijele žalost.

- Naš Dejan radio je u obližnjim Ceranima. Sve obaveze je profesionalno ispunjavao, a takav je bio i u našem klubu gdje je proveo oko dvije godine. Izgubili smo sjajnog mladog čovjeka i sportistu, mladića na koga su se mnogi mogli samo ugledati - istakao je predsjednik Borca Slaven Ćorić.

Posljednji ispraćaj Dejana Majstorovića biće danas u 12 časova na mjesnom groblju u Osinji, selu derventske opštine udaljenom oko 25  kilometara od opštinskog centra u pravcu Doboja.

Dolazak

Posljednjem ispraćaju nesrećnog Majstorovića u Osinji  prisustvovaće organizovano fudbaleri, treneri i klupsko rukovodstvo kluba iz Donje Dubice. Predsjednik Stanko Tomić rekao je da će porodici ponuditi i pomoć u organizaciji sahrane. Telegram saučešća poslao je i Područni fudbalski savez Doboj, a predsjednik i generalni sekretar Saveza Branko Stevanović i Ljubiša Tripunović takođe će prisustvovati sahrani.

Tragedije u BiH

>Mart 2013 - Fudbaler Slavije iz Istočnog Sarajeva Stanko Zečević (19) preminuo od srčanog udara poslije treninga.

>Jun 2013 - Igrač FK Borac iz Šamca Stojan Tomić (22) preminuo na terenu od posljedica srčanog udara.

>Maj 2014 - Bivši mladi reprezentativac BiH Dejan Drakul (26) preminuo je u noći između utorka i srijede u Bijeljini nakon teške bolesti.

>Avgust 2014 - Alen Pozderović (26) iz Banovića preminuo je na fudbalskom terenu u mjestu Šišići kod Živinica.

>Avgust 2015 - Legendarni fudbaler Travnika Elvedin Varupa (40) preminuo zbog srčanog udara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana