Вукчевић стиже у Борац

Дарко Пашагић
Вукчевић стиже у Борац

Бањалука - Некадашњи репрезентативац Србије и Црне Горе, а потом Црне Горе Симон Вукчевић у наредних неколико дана требало би да постане члан бањалучког Борца.

Овај фудбалер до 4. маја ове године био је члан португалског прволигаша Чавеша, а од тада је слободан играч.

- У завршним смо преговорима са Вукчевићем и очекујем да би у наредних неколико дана требало да постане наш члан до краја сезоне - нагласио је потпредсједник Борца Вицо Зељковић.

Он је истакао да је са Вукчевићем већ разговарано и да му је предочен пројекат европског Борца.

- И лаику је јасно да ми не можемо финансијски да испоштујемо црногорског репрезентативца, али не треба заборавити да би на његов долазак велики утицај могла имати чињеница да је шеф стручног штаба Борца Зоран Милинковић са којим је Вукчевић у одличним односима, тако да вјерујем да ће до реализације овог трансфера доћи. Уколико тако буде, могао би одмах заиграти, јер има чисте папире - наставио је Зељковић.

Осврнуо се и на именовање Зорана Лончара за помоћног тренера.

- Милинковић и Лончар имали су сјајну сарадњу у више наврата. Био му је помоћник у Арису, Вождовцу и Партизану, тако да сам сигуран да ће и у Борцу њих двојица одлично функционисати. Лончар је са екипом био претходних неколико дана у Старој Пазови и са њима се вратио у Бањалуку. Његовим именовањем за помоћног тренера у стручном штабу није више Марко Тешић, а остају Марко Максимовић као помоћни тренер, тренер голмана Радован Гајић и кондициони тренер Лазар Вулин - додао је Зељковић.

Пред полазак из Старе Пазове фудбалери Борца одиграли су пријатељски сусрет са Радником из Сурдулице. Меч је прекинут у 78. минуту при вођству суперлигаша Србије од 1:0, а разлог је повреда главног судије Маје Вујовића из Новог Сада.

- Вујовић је повриједио тетиву и није био у стању да настави сусрет. Иако смо у тренутку прекида губили, пружили смо добру партију, а једини погодак смо примили у десетом минуту, када је послије прекида из слободног ударца био прецизан Иван Марковић. Треба нагласити да нисмо искористили велики број изгледних прилика и да је права штета што се мрежа Радника није бар једном затресла - рекао је помоћни тренер Максимовић.

Борац је сусрет против Радника започео у саставу: Авдукић, Дујаковић, Зекановић, Распудић, Јаничић, В. Даниловић, Радуловић, Галешић, Чудић, Веселиновић, Карић. У игру су касније још улазили: Модић, Кондић, Пузигаћа, Ојданић, И. Даниловић, Губерац, Буразор, Максимовић, Сузуки, Мирковић и Кунић.

Каријера

Иако је важио за једног од највећих нада фудбала Србије и Црне Горе, Симон Вукчевић није показао све од раскошног талента. Често је и сам истицао да га је својеглавост и непослушност скупо коштала и да није у фудбалу постигао све оно о чему је маштао. Каријеру је започео у Забјелу, одакле је као 16-годишњак дошао у Партизан. Послије је играо за Сатурн, Спортинг из Лисабона, Блекбурн, Карпате, Војводину, Левадијакос, Енозис, одакле је поново стигао у Португалију, односно у Чавеш, чији је члан постао 1. јула 2016. године. Одиграо је пет утакмица за сениорску репрезентацију Србије и Црне Горе и 45 за Црну Гору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана