Vuk Radivojević, kapiten Igokee: Ekipa pokazala dozu karaktera

Milan Zubović
Vuk Radivojević, kapiten Igokee: Ekipa pokazala dozu karaktera

Laktaši - Košarkaši Igokee dobro su se držali tokom prvog poluvremena kontrolnog meča sa Cedevitom, ali su na kraju ipak morali da pruže ruku protivniku koji je slavio pobjedu rezultatom 77:87 (23:26, 23:21, 14:20, 17:20).

Bila je to četvrta provjera ekipe trenera Dragana Bajića u pripremnom periodu i nakon dvije uvode pobjede protiv Sparsa i Bosne Rojal doživjeli su dva poraza od Partizana i Cedevite.

- Cedevita je pokazala velike ambicije u prelaznom roku kada je angažovala veliki broj kvalitetnih igrača, jer želi da osvoji titulu šampiona ABA lige. Provera sa njima za nas je bila odlična i dosta dobro smo se držali tokom prvog poluvremena, ali je onda njihov kvalitet došao do izražaja. Zadovoljan sam prikazanim i igra protiv Cedevite je neki odraz onoga što smo radili do sada. Iako smo igrali protiv mnogo jačeg protivnika pokazali smo dozu karaktera i agresivnosti da se možemo nositi sa njima te da nismo u potpuno podređenom položaju - rekao je kapiten Igokee Vuk Radivojević.

On je pohvalio igru saigrača kao i novog plejmejkera Dezmonda Vašingtona koji se polako uklapa u sistem rada.

- Imali smo dobru podlogu od prošle sezone jer je ostalo dosta igrača tako da se novi mnogo lakše navikavaju. Za ovo vreme koliko je sa nama Vašington je pokazao da se radi o dobrom igraču iako do sada nije igrao evropsku košarku, a i kratko je bio van stroja. Potrebno mu je još rada mada verujem da će se dobro uklopiti - kazao je Radivojević.

Od meča sa turskim Jesilgiresunom neće biti ništa dok stručni štab traži rivala sa kojim bi odigrao još jedan ili dva kontrolna susreta.

- Voleo bih da odigramo još dve pripremne utakmice kako bismo što spremniji otišli na Superkup u Bar gde ćemo odmeriti snage sa Mega Bemksom 20. septembra - izjavio je Radivojević.

Košgeteri

Najefikasniji kod domaćina bio je plejmejker Dezmond Vašington koji se oporavio od povrede tetive i ubacio je 22 poena. Pratio ga je kapiten Vuk Radivojević sa 15 dok je Danilo Šibalić postigao deset poena. Kod gostiju Kevin Marfi je ubacio 19, Džanan Musa 15, a Dru Nikols 13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana