Vojvodić peti trener Borca ove sezone

Darko Pašagić
Vojvodić peti trener Borca ove sezone

Banjaluka - Poslije Željka Vranješa, Zorana Milinkovića, Igora Jankovića i Marka Maksimovića, Darko Vojvodić biće peti trener, koji će ove godine sjediti na užarenoj klupi Borca.

Čelnici Banjalučana dogovorili su sve sa iskusnim stručnjakom, koji u najveći grad Srpske stiže večeras, a već sutra bi trebalo sa ekipom da održi i prvi trening.

- Sa Vojvodićem smo se praktično sve dogovorili, ostali su još neki tehnički detalji, a ekipu će preuzeti već sutra. Riječ je o stručnjaku koji odlično poznaje situaciju u Premijer ligi i vjerujem da bi mogao biti pravo rješenje na duže staze. Dogovoreno je da ekipu vodi do kraja sezone, kada ćemo sjesti i razgovarati o nastavku saradnje - istakao je potpredsjednik Borca Vico Zeljković.

Rođeni Fočak u trenerskoj karijeri koja je započela 2009. godine vodio je Sutjesku, zatim teslićki Proleter, zvorničku Drinu, Slobodu, Radnički iz Lukavca, GOŠK, Slaviju, Travnik, Zvijezdu, ponovo GOŠK, te Slogu iz Siminog Hana.

- Iako je poziv stigao pomalo iznenada prihvatio sam ga bez puno razmišljanja. U posljednjim danima pregovarao sam sa Čelikom i jednim klubom iz Srbije, a kada su me pozvali iz Banjaluke, odmah sam prelomio. Dolazim da pomognem klubu koji je fudbalska gromada ne samo u Srpskoj i BiH, već i u cijeloj bivšoj Jugoslaviji - naglasio je Vojvodić.

S obzirom na to da predstojećeg vikenda neće biti igrano kolo, imaće desetak dana da se upozna, a već ima viziju kako bi trebalo da izgleda njegova ekipa.

- Borac mora da igra znatno agresivnije, da se više bazira na napad, jer je jasno da se strijelci nisu istakli. Većinu igrača dobro poznajem i siguran sam da ćemo se brzo priviknuti jedni na druge. Kao i u svim ostalim klubovima od njih ću tražiti red, rad i disciplinu, a u ekipi biće samo najbolji - istakao je Vojvodić.

Po njegovim riječima Borac je još veoma daleko od opstanka.

- Istina je da Čeliku bježimo deset bodova, ali to za čas može da se okrene. Zato smatram da je ključna naredna utakmica protiv Viteza, pogotovo što je u istom kolu duel Sloboda - Čelik. Ipak, vjerujem da ćemo uspjeti i da ćemo kada opstanak bude i matematički osiguran početi praviti planove za narednu sezonu - dodao je Vojvodić.

Stižu Abduali i Modić

Mladi napadač iz Gane Muhamed Abduali i lijevo krilo Mihael Modić, koji je nedavno raskinuo ugovor sa italijanskim Milanom, u narednim danima trebalo bi da postanu članovi Borca.

- Abduali ima 19 godina i do petka će stići u Banjaluku, dok smo se sa Modićem praktično sve dogovorili i očekujem da i on postane naš član - naglasio je Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana