Vlado Jagodić, trener Jedinstva iz Bihaća: Prva liga FBiH bolja od Srpske

Siniša Kotaraš
Vlado Jagodić, trener Jedinstva iz Bihaća: Prva liga FBiH bolja od Srpske

Banjaluka - Jedan od najtrofejnijih fudbalskih trenera u BiH Vlado Jagodić ljetos je preuzeo ekipu Jedinstva iz Bihaća sa kojom je zauzeo treće mjesto na kraju polusezone Prve lige FBiH. Iskusni stručnjak jedan je od rijetkih koji ima iskustva u radu u Premijer ligi BiH, ali i obje Prve lige, tako da je potpuno kompetentan da povuče paralelu između Federalne i lige Republike Srpske.

- Znam da se nekima neće svidjeti ovo što ću da kažem, ali je situacija takva da je bar sedam ili osam ekipa u Ligi FBiH u rangu sa Borcem i Slogom iz Gornjeg Crnjelova, ili čak boljih. Definitivno, to su Velež i Olimpik, ali i svi ostali koji su plasirani do osmog mjesta - rekao je Jagodić.

Ono što je, po njegovom mišljenju, dobro kada je riječ o fudbalu u Republici Srpskoj, jeste sve više terena sa vještačkom podlogom.

- Tereni sa vještačkom travom omogućavaju bolje uslove za trening i raduje me da su to u Republici Srpskoj shvatili i krenuli da ih rade. Eto, gledao sam posljednju utakmicu Borca sa Modričom i ono što sam konstatovao u razgovoru sa svojim nekadašnjim saigračem i saradnikom, Miloradom Bilbijom, jeste da teren na Gradskom stadionu nikada nije bio bolji u ovo doba. Sve je to posljedica odličnog pomoćnog terena koji je rasteretio glavni teren i omogućio da prvi tim ima mnogo bolje uslove za kvalitetnu igru. A to momci na terenu i pokazuju - pojasnio je Jagodić.

Prema njegovim riječima, Velež je i definitivno primjer kako treba da se radi i da se taj rad poklopi sa željenim rezultatima.

- Mostarci već dvije godine intenzivno rade na povratku u Premijer ligu i to segment po segment. Prvo su radili na organizaciji kluba, potom na infrastrukturi, pa tek onda su počeli sa stvaranjem ekipe. To im je donijelo 12 pobjeda i tri remija u 15 odigranih kola i to je tim koji bi već sada bez većih problema mogao da igra najviši rang. Kvalitet je na strani klubova iz FBiH, a oni su u prednosti i kada je infrastruktura u pitanju - tvrdi Jagodić.

Recept Mostaraca preuzeli su i u Bihaću, pa se Jagodić nada da bi i njegov klub u nekom narednom periodu mogao stopama Veleža.

- I čelnici Jedinstva se trude da idu tim putem, ali tamo imaju jedan veliki problem, a to je migrantska kriza koja u ovom trenutku trese čitav grad i koja, nažalost, ostavlja posljedice i na Fudbalski klub. Drago mi je što vidim i da u Etno selu Stanišići rade sličan posao i to mora da da rezultat, u njihovom slučaju, opstanak u Premijer ligi. Istovremeno, oni imaju sjajan trenažni kompleks i veliki broj domaćih klubova baš kod njih odrađuje jedan dio svojih priprema, a i sam sam tu dolazio dok sam trenirao Čelik i Slobodu - dodao je Jagodić.

Borac

Jedna od nezaobilaznih tema bilo kakvog razgovora sa Jagodićem je banjalučki Borac.

- Četiri puta sam bio na Gradskom stadionu i Borac je u mnogome moja druga kuća. Gledao sam nekoliko utakmica ove sezone, vidim da imaju dobru ekipu, a drago mi je i da su se uslovi uveliko poboljšali. Ne sumnjam uopšte da će izboriti povratak u Premijer ligu i nadam se da će se opet boriti za jedno od mjesta u samom vrhu - poručio je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana