Велибор Ђурић након гола Жељезничару: Имаћу шта да напишем у мемоарима

Синиша Котараш
Велибор Ђурић након гола Жељезничару: Имаћу шта да напишем у мемоарима

Бијељина - Најискуснији фудбалер Радника, сјајни везиста, Велибор Ђурић, истакао је, више у шали, да ће феноменални погодак постигнут са центра терена, којим је његов тим славио против Жељезничара (1:0), сигурно наћи своје мјесто у његовим мемоарима.

Уједно, подсјетио се и на сличан гол постигнут на мечу против Вележа, када је још носио дрес Витеза. Случајно или не, и он је забиљежен у првом прољетном колу сезоне 2015/16, када је Витез декласирао Мостарце са убједљивих 6:0.

- Било је то са скоро исте позиције као и у недјељу, тек неких два или три метра преко центра. Њихов голман Аднан Бобић лоше је испуцао једну лопту, која је дошла до мене и ја сам из прве, онако из корака, шутирао и погодио мрежу. Сада је била слична ситуација, само што сам шутирао “дроп-киком”, јер је лопта одскочила испред мене. Искрено, нисам вјеровао да ћу погодити пошто је лопта била доста јака и веома незгодна за дочекивање “на прву”. То ми је био већи проблем него да је касније пошаљем у празну мрежу. Све се десило у дјелићу секунде, а завршило се, на нашу велику радост, на најбољи начин за Радник - испричао је Ђурић за “Глас Српске”.

Сјајан погодак капитена Радника похвалио је и тренер Жељезничара Амар Осим, који је рекао да је његов тим имао ту несрећу да једини фудбалер који може да постигне гол на такав начин игра за противничку екипу.

- Шта да кажем, то је велики комплимент за мене! Хвала Осиму, којег изузетно цијеним, на овако лијепим ријечима. Да сам нешто млађи, ово би ми много значило за наставак каријере, а овако, више дође као нека потврда до сада урађеног. У сваком случају, свака похвала годи, а поготово од оваквог стручњака - рекао је Ђурић.

Радник је већ неколико сезона константно у врху бх. фудбала, па је помало изненађујуће дјеловало тек седмо мјесто на крају јесени, позиција ближа борби за опстанак него за врх табеле.

- Пуних 15 кола имали смо прикључак са најбољима, а након побједе над Широким Бријегом имали смо, на петом мјесту, само бод мање од њих. А онда су нас сустигле повреде кључних играча и то се одразило на резултате. У посљедња четири кола освојили смо само бод, што нам је покварило пласман. Ова побједа нам је много донијела и сада смо опет ближи горњем дијелу табеле него борби за опстанак. Жеља нам је, а мислим да није неостварива, да поновимо прошлогодишњи резултат, пето мјесто, што је био најбољи резултат Радника у историји - закључио је Велибор Ђурић.

Паук у свлачионици

Након утакмице у свлачионици Радника се орила побједничка пјесма, а кулминација прославе била је уз све популарнији хит “Да сам паук”, када су саиграчи подигли Ђурића и помогли му да, попут правог паука, “прохода” по зиду.

- Мада ја баш нисам био расположен за такву егзибицију, саиграчи су ме спонтано подигли и онда је било касно. Ваљда је то сада тренд када се прославља нешто, па да и ми покажемо како пратимо моду. Само, ми баш и не желимо да се претјерано хвалимо са тим - појаснио је капитен Радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана