Ватерполисти Србије и Црне Горе играју у Бањалуци

Милан Зубовић
Ватерполисти Србије и Црне Горе играју у Бањалуци

Бањалука - Ватерполисти Србије и Црне Горе дефинитивно ће гостовати у Бањалуци 10. маја када ће на Градском олимпијском базену одиграти утакмицу шестог кола Свјетске лиге.

- Све је договорено и најбољи ватерполисти обје селекције биће наши гости и одиграће утакмицу на ГОБ-у. Планирано је да Србија допутује 8, а Црна Гора 9. маја, док би сусрет био игран 10, али сатницу још нисмо одредили. То ће бити или од 18.30 или од 20.30 часова. Биће то прилика да наши суграђани поново виде на дјелу најбоље европске, а самим тим и свјетске ватерполисте те им пожеле срећан пут на Олимпијске игре у Рио де Жанеиро - изјавио је предсједник Ватерполо савеза Републике Српске Слободан Граховац.

Покровитељ утакмице биће предсједник Републике Српске Милорад Додик, а "делфини" су већ били гости крајишке љепотице када су се спремали за Европско првенство 2010. године, док ће "ђетићима" ово бити први долазак у град на Врбасу. Уједно, на припреме су долазили ватерполисти Црвене звезде и Партизана, који су одиграли и пријатељску утакмицу, док су "црно-бијели" играли два меча првенства Србије против Војводине. Бањалучани ће поново имати прилику да на дјелу виде двије најбоље екипе са прошлог Европског првенства и биће то њихов први међусобни дуел након финала у Београду крајем јануара ове године. Србија је на домаћем терену стигла до треће европске круне у низу, а уз то су актуелни свјетски шампиони, побједници Свјетске лиге, те трећепласирани са Олимпијских игара у Лондону 2012. године. Овог љета у Рију ће покушати да комплетирају ниску трофеја, а противници у групи А биће им домаћин Бразил, Грчка, Аустралија, Јапан и Мађарска. Црна Гора ће се такмичити у групи Б са САД, Шпанијом, Француском, Италијом и Хрватском.

Меч у Барселони

Прије меча у Бањалуци репрезентација Србије гостоваће селекцији Шпаније у Барселони 26. априла када ће одиграти сусрет петог кола Свјетске лиге. Селектор "делфина" Дејан Савић објавио је списак играча на које рачуна за тај дуел. Он је одлучио да одмори бека Саву Ранђеловића, док Милош Ћук још није у пуном такмичарском ритму. На списку се налазе: Гојко Пијетловић, Душан Мандић, Живко Гоцић, Вук Рашовић, Слободан Никић, Душко Пијетловић, Милан Алексић, Страхиња Рашовић, Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Стефан и Бранислав Митровић те Никола Јакшић.

СЛ група А

1. Србија    4        4        0        0        52:41 12

2. Шпанија 4        2        0        2        46:42 6

3. Црна Гора       4        2        0        2        41:38 6

4. Француска       4        0        0        4        39:57 0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана