Vaterpolisti Srbije i Crne Gore igraju u Banjaluci

Milan Zubović
Vaterpolisti Srbije i Crne Gore igraju u Banjaluci

Banjaluka - Vaterpolisti Srbije i Crne Gore definitivno će gostovati u Banjaluci 10. maja kada će na Gradskom olimpijskom bazenu odigrati utakmicu šestog kola Svjetske lige.

- Sve je dogovoreno i najbolji vaterpolisti obje selekcije biće naši gosti i odigraće utakmicu na GOB-u. Planirano je da Srbija doputuje 8, a Crna Gora 9. maja, dok bi susret bio igran 10, ali satnicu još nismo odredili. To će biti ili od 18.30 ili od 20.30 časova. Biće to prilika da naši sugrađani ponovo vide na djelu najbolje evropske, a samim tim i svjetske vaterpoliste te im požele srećan put na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro - izjavio je predsjednik Vaterpolo saveza Republike Srpske Slobodan Grahovac.

Pokrovitelj utakmice biće predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a "delfini" su već bili gosti krajiške ljepotice kada su se spremali za Evropsko prvenstvo 2010. godine, dok će "đetićima" ovo biti prvi dolazak u grad na Vrbasu. Ujedno, na pripreme su dolazili vaterpolisti Crvene zvezde i Partizana, koji su odigrali i prijateljsku utakmicu, dok su "crno-bijeli" igrali dva meča prvenstva Srbije protiv Vojvodine. Banjalučani će ponovo imati priliku da na djelu vide dvije najbolje ekipe sa prošlog Evropskog prvenstva i biće to njihov prvi međusobni duel nakon finala u Beogradu krajem januara ove godine. Srbija je na domaćem terenu stigla do treće evropske krune u nizu, a uz to su aktuelni svjetski šampioni, pobjednici Svjetske lige, te trećeplasirani sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Ovog ljeta u Riju će pokušati da kompletiraju nisku trofeja, a protivnici u grupi A biće im domaćin Brazil, Grčka, Australija, Japan i Mađarska. Crna Gora će se takmičiti u grupi B sa SAD, Španijom, Francuskom, Italijom i Hrvatskom.

Meč u Barseloni

Prije meča u Banjaluci reprezentacija Srbije gostovaće selekciji Španije u Barseloni 26. aprila kada će odigrati susret petog kola Svjetske lige. Selektor "delfina" Dejan Savić objavio je spisak igrača na koje računa za taj duel. On je odlučio da odmori beka Savu Ranđelovića, dok Miloš Ćuk još nije u punom takmičarskom ritmu. Na spisku se nalaze: Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Živko Gocić, Vuk Rašović, Slobodan Nikić, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Strahinja Rašović, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan i Branislav Mitrović te Nikola Jakšić.

SL grupa A

1. Srbija    4        4        0        0        52:41 12

2. Španija 4        2        0        2        46:42 6

3. Crna Gora       4        2        0        2        41:38 6

4. Francuska       4        0        0        4        39:57 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana