У Текстилцу шанса младима, без појачања до љета

Д. Репија, Б. Радуловић
У Текстилцу шанса младима, без појачања до љета

Дервента - Одлазак тренера Бојана Магазина и четворице играча Милоша Перовића, Бојана Петрића, Дарија Пурића и Марка Симовића није превише забринуо челнике Текстилца, који већ сада размишљају о новој сезони и имају дугорочне планове које ће покушати да реализују.

Дервенћани ће у идућих неколико дана ангажовати новог тренера, а иако још не откривају имена потенцијалних кандидата, опредијелиће се за искусног стручњака који добро познаје прилике у Првој лиги РС.

- Имамо неколико опција и одлучићемо наредних дана. Мало нас је изненадио Магазинов одлазак, јер смо имали усмени договор да остаје до краја сезоне, али добро. Одлучио је да се опроба у новом изазову и желимо му сву срећу. Вјерујем да ће и њему Текстилац остати у лијепом сјећању, јер му је то први самостални посао у тренерској каријери - рекао је тим менаџер Текстилца Тихомир Томинчић.  

Нови тренер затећи ће сређену ситуацију у свим нивоима клуба, а с обзиром да Дервенћани неће доводити појачања у овом прелазном року, шансу ће добити млађи фудбалери. Шест кола прије подјеле лиге, Текстилац има шест бодова више од Козаре, Звијезде 09 и Слободе из Мркоњић Града, клубова који се боре за посљедње мјесто које води у Лигу за првака.

- С обзиром да смо на корак од пласмана у Лигу за првака, а да објективно немамо шансу да нападнемо прво мјесто, до љета нећемо доводити појачања. И даље имамо врло солидан играчки кадар, који ће бити освјежен играчима из нашег погона. Голман Душко Пећић и крилни фудбалер Давид Гатарић већ су добијали шансу, а добиће је и остали таленти нашег клуба - рекао је Томинчић.

Доласком актуелне управе на челу са Бојком Гатарићем и Савом Ружојчићем, клуб је постављен на здраве ноге и има дугорочне планове.

- Неки су нас савјетовали да нападнемо прво мјесто и Премијер лигу, али не журимо. Имамо дугорочан план који подразумијева изградњу терена са вјештачком подлогом, за који смо прикупили сву пројектну документацију, затим уређење клупских просторија и проширење трибина... Без тога је беспредметно причати о Премијер лиги. За сада смо на правом путу и надам се да ћемо остати на том курсу - рекао је Томинчић.

Млађе категорије

Један од предуслова за корак напријед свакако су млађе категорије. Осим сениора, Дервенћани имају јуниоре, кадете, пионире и претпионире, што је одлична база за стварање будућих првотимаца.

- Податак да наше селекције одиграју између 150 и 160 утакмица је заиста за сваку похвалу. Са млађим категоријама раде школовани тренери, а сви су под патронатом нашег првог голмана и координатора млађих селекција Дејана Плиснића - рекао је Томинчић.

Играчи се нуде

У времену када већина клубова дугује плате играчима, који неријетко и путем судова потражују зарађени новац, у Текстилцу немају таквих проблема. 

- Послујемо домаћински и да тако кажем, пружамо се колико смо дугачки. Плате нису велике, ниједан играч није претплаћен, али свој новац добија на вријеме. Ником нисмо остали дужни и зато смо постали средина за пожељети. Свакодневно нам се јављају играчи који желе да дођу у наш клуб - рекао је Томинчић.

Магазин ипак у Звијезди

Иако је био већ виђен на клупи Орашја, Бојан Магазин се предомислио у посљедњем тренутку и сјео на клупу Звијезде из Градачца.

- Тачно је да сам преговарао са Орашјем, али сам се за Звијезду одлучио прије свега због близине Модричи. Што се тиче Текстилца, захвалио бих људима у клубу који су ми дали прилику као младом и неискусном тренеру, затим навијачима и посебно играчима. Провео сам прелијепих пет година у Дервенти - рекао је Магазин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана